Forum > ix35 EL

[ix35 EL] jasna tapicerka

(1/8) > >>

Slay75:
Powoli finalizuje zakup mojego ix35.
I dzisiaj w rozmowie z dealerem pojawił sie dylemat.
Kolor zew. auta ma być czarny, ale wnętrze podoba mi się  z jasnym obiciem.
Sprzedawca zasugerował mi, że może być problem przy użytkowaniu w spodniach jeansowych.
Że wycierający się materiał może zostawiać ślady na tapicerce, a na jasnej eko skórze jak wiadomo będzie to bardziej widoczne.

Rzeczywiście jest tak jak mówi sprzedawca? Czy, aż tak bardzo ta jasna tapicerka będzie tak podatna na brudzący ją jeans?

Niestety na żywo nie mieli w salonie żadnego auta z jasną tapicerką, więc nie mogę nawet ocenić jak się ona prezentuje.

Łukasz:
Niestety, tak:
http://lederzentrum.pl/czeste-pytania/meble-skorzane/jak-usunac-przebarwienia-po-jeansach.html

jacek2:
Mam drugiego koreańczyka (kia sorento) z jasną skórą od 4 lat. Owszem brudzi się ona czasami gdy jeździ się w dżinsach nie pierwszej czystości. Ale nie jest to duży problem. Bardzo łatwo się ją czyści przy użyciu zwykłego (powtarzam- najzwyklejszego) szarego mydła rozpuszczonego w ciepłej wodzie. Pociera się siedzenia zmoczoną szmatką, następnie wyciera drugą mokrą z mydlin i naprawdę - efekt jest piorunujący. Siedzenia wyglądają jak nowe. Kia jest bratnią duszą hyuika, więc materiały będą zachowywać się podobnie. :oops:  :oops:

Niem się co stresować.

firefighter1:
Ja mam jasną, kolega też mnie straszył. Ale nie widzę jakiegoś super brudu, jeżdżę tylko w jeansach, czyszczenie bez problemu, jasne szwy tapicerki tak samo dobrze wyglądają.
Jasne wnętrze robi dobre wrażenie, nie jest ponuro w samochodzie i wygląda na więcej miejsca. Polecam

Łukasz:

--- Cytat: "jacek2" --- Owszem brudzi się ona czasami gdy jeździ się w dżinsach nie pierwszej czystości.
--- Koniec cytatu ---

Myślę, że tutaj nie chodziło o brud "jako taki" bo to raczej nie jest problem a o możliwość zafarbowania i to już jest problem i to spory. Jak siedzenie zafarbuje to może być to niemożliwe do wyczyszczenia.

Co nie zmienia faktu, że jakbym był na miejscu autora to nawet świadomy tych wad jasnego wnętrza i tak bym je wybrał ;-) Jasna skóra prezentuje się dużo lepiej od czarnej moim skromnym zdaniem i optycznie powiększa wnętrze.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej