Forum > ix35 EL

[ix35 EL] jasna tapicerka

<< < (2/8) > >>

Zibi:
też stałem przed tym dylematem, konkretnie miałem do wyboru czarną perłę z beżowym wnętrzem oraz grafitowy metalik z czarnym wnętrzem. wybór był trudny, gdyż czarna perła to piękny lakier a i wnętrze jasne dobrze z nim kontrastuje. niestety w realu nie było już tak cudownie, perłowy lakier bardzo szybko się rysuje, a beżowa tapicerka jest jakaś dziwna, gdyby to było siwe lub mniej pastelowe, byłoby bardziej praktyczne. ostatecznie wziąłem grafitowy metalik, zdecydowanie mniej się rysuje, a czarne wnętrze jest sympatyczne. wiem o czym piszę, gdyż właśnie w oczekiwaniu na ix35 pozbywam się czarnej Toyoty avensis z siwym wnętrzem.

mmarcu:
Ja polecam jasne wnętrze. Do czarnego na pewno będzie się super prezentować.

Zibi:
skreśliłem czarnucha na starcie, kiedyś to auto będę chciał sprzedać, a czarny będzie okrutnie porysowany, już to co stoi w salonie nosi ślady rysek, taki urok lakieru perłowego, wziąłem grafitowy z ciemnym wnętrzem ... wziąłbym nawet srebrny, tylko kiepsko się prezentuje z orurowaniem :)

mmarcu:
Sam też nie wziąłem czarnego. Miałem poprzedni czarny przez 10 lat (Passat) i doszedłem do wniosku, że kolor fajny jak jest czysty. A brudzi się bardzo szybko, wszytko na nim widać.

zomol:

--- Cytat: "Zibi" ---skreśliłem czarnucha na starcie, kiedyś to auto będę chciał sprzedać, a czarny będzie okrutnie porysowany
--- Koniec cytatu ---

Lakiery rysują się niezależnie od koloru ( niestety ekologia i co za tym idzie kiepskie wodne lakiery  :-( ) ale istnieje coś takiego jak polerka  :mrgreen:  Ja zawsze przed sprzedażą oddaję auto w ręce znajomego lakiernika i po chwili wygląda jak z salonu  :lol ( kiedyś robiłem to ręcznie ale masę czasu i masę piwa przy tym zużyłem  :mrgreen: )
Żaden szary czy bury metalik nie zastąpi czarnego i myślę, że przy sprzedaży dużo łatwiej będzie sprzedać wypolerowaną czarną perłę niż jakiś inny wymyślny kolor na który moda mija bardzo szybko  :-P

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej