Forum > i30 PD

Co ile km wypalanie dpf

<< < (12/12)

kikan123:
Kolejne obserwacje. Ujemny offset czujnika różnicy ciśnień nie ma znaczenia. Ważne że jest drożny i mierzy różnicę ciśnienia. Różnice są ok, nie pokazują zapchanego filtra. Zauważyłem, że wypalanie załącza się gł. jak mocno przycisnę. Potrafi się załączyć nawet co 5-10 km na chwilę. Jak jeżdżę spokojnie to potrafię 150-200 km. I teraz pytanie czy na to wpływ może mieć ten błąd P122000 (błąd elektrozaworu oleju) czy może turbo ? za turbina trochę oleju jest, ale to na ściance. Stan oleju ok, nie ubywa, nie przybywa (pilnuje udanych regeneracji bo cały czas jeżdżę na car scanner). Miał ktoś coś podobnego ?

robaszek127:
Czyli musisz szukać co powoduje włączenie wypalania mimo pustego dpfa na wysokich obrotach. U mnie jeśli nie ma tym 80% napełnienia wg aplikacji to nawet jazda na autostradzie z max prędkością ok 189 nie włączyło wypalania. A czujnik różnic ciśnień pokazywał bardzo duże wartości typu 150 zamiast tych 30-40 mbar.

...kuba...:

--- Cytat: robaszek127 w 23 Maj 2026, 08:43:10 ---A czujnik różnic ciśnień pokazywał bardzo duże wartości typu 150 zamiast tych 30-40 mbar.

--- Koniec cytatu ---
150mbar to jeszcze nie duże wartośći ;) ponad 300 mbar to powody, żeby zaczynała się procedura wypalania i zacząć się martwić ;)

robaszek127:
U mnie musi być zapełnienie dpf minimum 85% by wymusić wypalanie szybką jazdą. A w mrozy miałem raz 115% z 120max i dopiero sam włączył wypalanie mimo wolnej jazdy i jeszcze nie nagrzanego silnika.  Także też nie widziałem takich wartości 300mbar ale to inny silnik więc może byc inaczej.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej