Autor Wątek: [Accent X3] Dzwonienie podczas przyspieszania  (Przeczytany 6926 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Małgorzata

• Gość
[Accent X3] Dzwonienie podczas przyspieszania
« dnia: 10 Kwiecień 2012, 19:53:25 »
Przy każdym mocnym przyspieszaniu załącza się efekt dźwiękowy w postaci dzwonienia. Poratujcie. Jaka to może być przyczyna owego dzwonienia. Olać do wakacji, czy oddać w ręce mechanika?

gacus2004

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 10 Kwiecień 2012, 19:59:31 »
Opisz dokładniej jaki to rodzaj dzwonienia, bo wydaje mi się że to może być coś z układem wydechowym.

Offline Zbyszek

• Administrator
« Odpowiedź #2 dnia: 10 Kwiecień 2012, 20:02:40 »
Hmm... ciężko tak oceniać nie słysząc skąd owe dzwonienie dochodzi... może osłona katalizatora wpada w rezonans.

Małgorzata

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 10 Kwiecień 2012, 20:13:48 »
Na moje przygłuche ucho dzwonienie dochodzi z przodu, spod/ z silnika. Stosunkowo ciche, jednak wzbudzające pewien niepokój o stan techniczny samochodu. Pojawiło się po pozimowym (tj. po zimie) myciu podwozia. Dzwoni podczas dynamicznego przyspieszania.

Offline Zbyszek

• Administrator
« Odpowiedź #4 dnia: 10 Kwiecień 2012, 20:22:16 »
Stawiam jak wcześniej pisałem i również kolega gacus2004, na rezonans elementu wydechu (oczywiście jeśli diagnoza jest trafna bo nie mogę oceniać na 100% po samym poście). Rzecz raczej niegroźna lecz warto przy okazji żeby ktoś obejrzał i sprawdził żeby coś się nie urwało :-P

Małgorzata

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 04 Lipiec 2012, 14:31:14 »
Dopiero teraz z początkiem lipca wstawiłam auto do warsztatu z długą listą niepokojących objawów. Ledwie samochód na kanał wjechał tłumik odpadł. Kto stawiał na uszkodzenia układu wydechowego, wygrał...  Może i z dzwonieniem mechanicy sobie poradzą.
Pozdrawiam.

[ Komentarz dodany przez: Zbyszek: 2012-07-05, 22:08 ]
Cytat: "Małgorzata"
Kto stawiał na uszkodzenia układu wydechowego, wygrał...

A jaka jest nagroda :?:  :mrgreen: [/size]