Forum > i40 VF

System Autostop

<< < (2/3) > >>

krycha:
A powiedz mi kolega czy udalo Ci się zookalizować ten czujnik? I czy da rade samemu sobie go wymienic? Powiem Ci ze cos z ta temp musi byc. Dziwna sprawa w pon wymienilem akum na.noweczke z gornej polki i zona jezdzila csly tydzien i ani razu nie zalaczyl sie system startstop. Ja dzis mialem okazje.przejechac.sie moim i40 i sydtem zaczal reagowac. Dzis od rana jest troszke chlodniej niz.przez ostatnie dni i system dziala ale tez do momentu dopoko auto nie zlapie temp. Niedawno znow pokazalo sie slonce i skwar z.nieba sie leje i po dluzszej jezdzie system juz nie reaguje.

pomorzanin_I40:
Witam.

Mam podobny problem z autostop. Tyle tylko że po odpaleniu auta wszystko jest ok a po przejechaniu ok 1 - 2 km zapala mi się żółta kontrolka autostop oraz przycisk swieci się notstop bez włączania go. Czy podobne objawy mieliście? Czy to faktycznie będzie czujnik temperatury ?

PH1964:
U mnie też ten system nie działa. Pisze że nie zostały spełnione wszystkie warunki.A jednym z nich jest dobrze naladowany akumulator.Zobaczymy po wymianie.Akurat ten system jak dla mnie to jest zbędny więc aż tak po nim nie będę płakał.

pomorzanin_I40:
U mnie akumulator jest wymieniony więc raczej to nie no. Jak z tym czujnikiem temperatury  gdzie jest umieszczony i czy łatwo go wymienić?

pomorzanin_I40:
Jestem po sprawdzeniu błędu i komputer wykazał ze to czujnik położenia sprzęgła. Koszt czujnika to około 55 PLN zamiennik lub 105 PLN lepszy. Wymiany można zrobić samemu tylko trochę zabawy jest przy tym.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej