Forum > i40 VF
System Autostop
DawidDawid87:
Witam!
A ja właśnie mam problem taki że gdy zakupiłem Hyundaia to miałem już start stop wyłączony jakoś i bardzo się z tego powodu cieszyłem. Po pewnym czasie musiałem zmienić akumulator bo stary już nie wyrabiał. Po kilku dniach zauważyłem że ta literka A w kółeczku po odpaleniu samochodu się nie świeci sama od siebie i trzeba ją ręcznie za każdym odpaleniem samochodu włączać. Jeśli zapomnę to na światłach samochód mi gaśnie a to jest uciążliwe. Co zrobić by ponownie na stałe mi wyświetlał się komunikat system start stop deactivated? Coś trzeba odpiąć z nowego akumulatora? Może osoba która mi go montowała wpięła jakaś wtyczkę a w starym ta wtyczka była odpięta? Sam nie wiem bo tak na szybko nic tam nie widzę. Jak ktoś coś wie to proszę o radę
PH1964:
--- Cytat: PH1964 w 28 Wrzesień 2020, 17:25:21 ---U mnie też ten system nie działa. Pisze że nie zostały spełnione wszystkie warunki.A jednym z nich jest dobrze naladowany akumulator.Zobaczymy po wymianie.Akurat ten system jak dla mnie to jest zbędny więc aż tak po nim nie będę płakał.
--- Koniec cytatu ---
Dzisiaj wymieniłem akumulator i system dalej nie działa.Gdzie ten czujnik temperatury?można gdzieś sprawdzić tą temperaturę czy dopiero po podpięciu komputera?
Nawigacja