Forum > S-Coupe / Coupe / Veloster
[S-Coupe] Halogeny przód Scoupe
Pabl0:
No to dobrze cieszę się że pomogłem :)
pinball:
to ja troche odkopie tamat :)
zamontowalem dzisiaj nowy zderzak i sa w nim halogeny :) sprawdzałem na krotko prosto z akumulatora i swieca, wiec z tym nie bedzie problemu..
Jak podlaczyc te halogeny bo nie mam wiazki w ogole w aucie od halogenow.
jakis prosty sheamat jak by mi ktos rozrysował . dodam ze w aucie mam jakis inny wlacznik pod kierownica ktory juz nie jest uzywany wiec 2 kable pociagniete kolo aku mam. wiec skorzystal bym z tego wlacznika.
EDIT
przeczytalem wlasnie ze wtyczki kolo klaksonow sa wtyczkimi od halogenow to prawda ?
jak tak to moje wtyczki od halogenow nie pasuja do tych samochodowych.
skali:
Klakson masz jeden w Scoupe ;> i wtyczki są inne z tego co kojarze. Wtyczkami sie nie przejmuj, zrób najwyżej na tkz suczki i samiczki do inst elektrycznej, ja tak zrobiłem jak padł mi klakson i założyłem od malucha ;d
Haluksy muszą działać razem z postojówkami czy mijania, więc musisz sie podpiąć z włącznikiem pod instalacje świateł postojowych. Trudne to nie jest, ale trzeba troche nad tym posiedzieć
Jeśli będziesz chciał założyć ori inst będziesz miał troche roboty bo trzeba będzie wbić sie pod deske rozdzielczą i założyć ori włącznik halogenów
Powodzenia, jak coś to pisz, mam haluksy i troche wolnego czasu więc moge Ci podpowiedzieć jak idzie instalacja itd. Mam też bodajże gdzieś włacznik halogenów
:-P :-P
pinball:
no wlasnie ja mam 2 klaksony xD
chodzi o to ze obok klaksona sa poprowadzone osobne złaczki jakies.
wlacznik w kabinie mam inny ( ale jest) bo mialem grajace takie gowno pod maska, ktore dzisiaj wywalilem przy zmianie zderzaka.
wiec potrzebuje tylko jakiegos schematu jak to podlaczyć zeby swieciło wtedy kiedy chce. a nie caly czas razem z postojowymi.
Domyslam sie ze prad musi byc pociagniety z postojowek i masa pewnie tez. ale jak zrobic wlacznik ,zeby nie wylaczac postojowek dodatkowym wlacznikiem ?
Patrzyłem na konsoli środkowej i ma tam jakąś wiązkę kabli pociągniętą, ale nie ma włącznika. Przełożyłem włącznik od tylnych przeciwmgłowych i wpiełem się na wcisk kablami w te wtyczki, ale jak włączałem to nic nie dawało.
Timon:
Prąd nie musi być pociągniety z postojówek. Możesz sobie z czego kolwiek podciągnąć nawet z zasilania radia. Weź zwykły miernik elektryczny i sprawdź przy bezpiecznikach gdzie jest + w takim położeniu kluczyka w jakim potrzebujesz zasilania (oczywiście możesz sobie znaleźć +, na którym będzie prąd na różnych pozycjach kluczyka jeśli tak chesz, np zawsze, albo tylko wtedy gdy silnik jest uruchomiony).
Samo podpięcie - lutujesz tam kabel. Dalej podciągasz tego plusa do włącznika, a następnie od włącznika do halogenów ciągniesz. Opcjonalnie gdzieś po drodze możesz wwalić bezpiecznik. Halogeny gdzieś jeszcze podłączasz do masy.
Chyba, że są jakieś przepisy, że halogeny się muszą z czymś tam innym świecić to wtedy trochę kombinowania z miernikiem, żeby to zgrać (tzn znaleźć prąd przy bezpiecznikach, który będzie tylko wtedy gdy to coś co musi być włączone z halogenami jest włączone). Ale to Skali niech sprecyzuje, bo on się w tym orientuje.
Nawigacja
[#] Następna strona