Forum > S-Coupe / Coupe / Veloster
[S-Coupe] Halogeny przód Scoupe
pinball:
tzn ja myslalem zeby podpiac sie prosto pod akumulator. najszybciej :P ale czy wtedy jakis bezpiecznik potrzebny ? czy moga spalic sie halogeny bez bezpiecznika >
No i intrygują mnie te 2 kostki (po 1 na strone) obok klaksonow. Wtyczka jest pociagnieta jakby ze swiatel wiec pewnie to jest na halogeny, ale moje wygladaja na oryginalne a maja inna wtyczke.
BartBartez:
--- Cytat: "pinball" ---Wtyczka jest pociagnieta jakby ze swiatel wiec pewnie to jest na halogeny
--- Koniec cytatu ---
Wtyczki do halogenów są dokładnie tam gdzie piszesz. Ja jednak u siebie nie znalazłem drugiego końca instalacji. Gdy podłączyłem przycisk halogenów do jedynej pasującej wtyczki to zmieniały mi się obroty silnika. Stwierdziłem, że to wtyczka od tempomatu (miałem automatyczną skrzynię) i po prostu zrobiłem nową instalację pod halogeny.
pinball:
BartBartez, opisz prosze mniej wiecej ta swoja instalacje. bo ja w elektronice troche siedze ale w aucie jeszcze nie badzo sie orientuje. nie chce czegos spalic lub narazic na szkody.
skali:
Z tego co piszesz to wychodzi mi na to że z halogenów chcesz zrobić światła dzienne. Możesz to zrobić tak jak pisze Timon, czyli bezpośrednio zasilanie z jakiegoś odbiornika masa i włącznik. Oczywiście że będą świecić bez bezpiecznika, ale wyobraź sobie że przykładowo źle zabezpieczony kabel prądowy w Twojej profi instalacji świateł dziennych czy haluksów nagle w czasie jazdy dotyka/skleja sie masy i zaczyna sie jarać żywym ogniem.. Lepiej załóż, prosta sprawa a jednak jakieś zabezpieczenie daje , bo w razie jakiejś akcji bezpiecznik sie przepali i nie puści napięcia..
Jeśli chodzi o wtyczki. na 99% są od halogenów, ale zrób fotke jak możesz, ocenimy
pinball:
nie nie chce z nich robic swiatel dziennych .chce je miec zeby swiecily jak beda potrzebne.
Fotke zrobie pozniej bo teraz nie mam dostepu do aparatu :)
chyba zaczekam 2 tygodnie jak pojade do domu to mi facet mojej matulki pomoze :)
Elektryk jest wiec na pewno dobrze podlaczy xD
Nawigacja
[#] Następna strona