Forum > i40 VF

[i40 VF] Wyciek płyn chłodniczy

<< < (5/7) > >>

tygrysek13:
Powiedzcie mi jaka cena nowej chłodnicy? Oryginał czy zamiennik? Wczoraj byłem na warsztacie i cieknie mi u dołu poniżej korka spustowego.

Hani:
U mnie też ciekła u dołu,jakaś taka napuchnięta byla..
A co do ceny to ja w UK płaciłem 110 funtów za firmę nissens(znajomy mechanik polecił tą firmę)możesz kupić i tańsza i droższa ale ponoć te taniochy są do dupy bo mocowania nie za bardzo pasują -opinia tego samego znajomego mechanika 😉

tygrysek13:

--- Cytat: Hani w 05 Sierpień 2020, 17:59:08 ---U mnie też ciekła u dołu,jakaś taka napuchnięta byla..
A co do ceny to ja w UK płaciłem 110 funtów za firmę nissens(znajomy mechanik polecił tą firmę)możesz kupić i tańsza i droższa ale ponoć te taniochy są do dupy bo mocowania nie za bardzo pasują -opinia tego samego znajomego mechanika 😉

--- Koniec cytatu ---

Na oryginała się nie nastawiam, bo jak widać trwałość jest do d..y. Miałem Nexię 18 lat i nic się nie działo, a tutaj 9 lat od produkcji, 8 lat posiadam (bez przebiegu kupione) i cieknie.

tygrysek13:
Powiedzcie mi, jakiej firmy chłodnica jest w oryginale? Może to nakieruje mnie co brać, a czego nie...

Kabestan:
U mnie stwierdzono przy okazji innej naprawy rozszczelnienie na chłodnicze EGR i wycieka płyn chłodniczy. W zeszłym roku dawałam mechanikom sprawdzenie zapchania EGR i pewnie coś napsocili. Mieliście takie rozszczelnienie? Da się to naprawić za pomocą wymiany uszczelki, czy to już grubsza wymiana EGR?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej