Forum > Zakup Hyundaia

[i30] KUPNO i30

<< < (11/82) > >>

Yaro:
A mnie się wydaje że silnik i opony oraz opływające powietrze tak czy owak jest za głośno jak dla mnie. Nie zrobiłem prostej rzeczy przy większej prędkości nie dałem na luz, ale w najbliższym czasie to sprawdzę.
cytat z autocentrum.pl dotyczy modelu I gen.
"Wyciszenie to wada modelu. Jednostka dysponująca silnikiem 126KM niestety jest dość głośna szczególnie po przekroczeniu 3,5 tys obrotów. CZyli powyżej 110 km/godz. Zayczna byc doś mocno słyszalny silnik w kabinie kierowcy. Czego tu brakuje. Producent nie założył w wersji beznyznowej silnika wygłuszenia pod klapę silnika. Mamy tylko blache klapy od spodu i tyle. Pod silnikiem nie ma żadnej osłony !!!! Ponadto tylne kołą nie posiadaja nadkoli. Wiec wszelkie kamyczki iderzaja z tyłu prosto w blache i też podnosża ew poziom hałasu w kabinie. Skoro powiedziałem wczęsniej o nr 1 w kategorii PLUS dla i30 to właśnie wyciszenie jest in MINUS."
http://www.autocentrum.pl/oceny/hyundai/i30/ocena-kierowcy-1599286322/
większość użytkowników skarży się na hałas i brak 6 biegu  ;-)

Tomcik12:
Piratez chyba pyta o nowego i30 czyli 2 generacji, a Ty Yaro raczej mowisz o jedynce;) nie jechalem jedynka, ale zazwyczaj ewolucje modelow poprawiaja bledy poprzednikow i jak mowilem, ja nie narzekam w nowym na te "szumy" :)

piratez:
no i kurde mam zagwostkę

gdzieś czytałem, że winą hałasu są opony które są standardowo dodawane do auta (hankook)
zapewne jeździcie na zimówkach ->więc opony odpadają.

Jak nie urok to sra...

Tomcik12:
Piratez, rzeczywiscie ja nie jezdze na hankookach aktualnie bo na zimowki postawilem auto od razu jak dostalem je z salonu :) i na tych zimowkach jechalem te 120km/h bez wiekszych szumow.. nie wiem jak hankooki beda sie spisywac, za miesiac Ci powiem;d

Yaro:

--- Cytat: "Tomcik12" ---Piratez chyba pyta o nowego i30 czyli 2 generacji, a Ty Yaro raczej mowisz o jedynce;)
--- Koniec cytatu ---

W II też podają jako wady wyciszenie, coś tam może i poprawili ale cudów się nie spodziewam  ;-) dalej maski nie wyciszają jak to miało miejsce w I generacji?
http://www.autocentrum.pl/hyundai/i30/ii/

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej