Forum > Zakup Hyundaia
[i30] KUPNO i30
Tomcik12:
ja swoim jeszcze nie wyjechalem na autostrade :-) jechalem maxymalnie 120km/h i nie narzekalem. moze temu ze cala rodzina byla na pokladzie, a i rozmawialismy przez hjundajowski system bluetooth a w glosnikach nie bylo problemu z uslyszeniem (glosno nie byly nastawione) a i rozmowca nas rozumial, bez szumow.. naprawde nic takiego nie zauwazylem. tylko, ze moj hjundaj nawet setki km nie ma przebytej :D
piratez:
pytam się bo środę prawdopodobnie zostanę posiadaczem i30
wczoraj odbyłem po raz kolejny jazdę próbną i jest szum przy prędkościach powyżej 100km/h
pytanie czy jest to standard czy może opony?
Yaro:
Porównywałem hałas przesiadając się w locie z i30 do civica VIII gen. i różnica na korzyść Hondy, jest w niej znacznie ciszej. W civicu silnik 1,8 a w i30 1,6 oczywiście oba benzynowe. Może coś by uratował 6 bieg którego w i30 nie mam a w ufo jest ale nie wydaje mi się żeby dużo to dało. Taki już urok tego modelu i silnika 1,6 może w dieslu jest ciszej, nie miałem okazji się przejechać.
piratez:
nie jest to odgłos silnika, jest to szum albo opływającego powietrza albo opon...:)
mac82:
Ogólnie I30 nigdy nie należały do cichych, poprzednia wersja była dość głośna w stosunku do konkurencji, w dwójce trochę poprawiono ale szału nie ma.
Moja żona mówi,że z tyłu przy ok115-120km/h jest głośno. Gdy wcześniej jeździliśmy Octavią na pompowtryskach silnik hałasował ale szumy były zdecydowanie mniejsze.
W dieslu też szału nie ma, o ile do mniej więcej 100 jest Ok, to już powyżej robi się średnio, wyraźnie słychać opływ powietrza, przy jeździe w deszczu nadkola są słabo wygłuszone... hyundai robi postępy ale jeszcze trochę im brakuje, walczy ceną i gwarancją (ciekawe jak będzie w przypadku zgłoszeń gwarancyjnych, czy to nie będzie tylko gierka marketingowców).
Mam przejechane 12000km i już trochę żałuje...
Nawigacja
[#] Następna strona