Forum > Zakup Hyundaia
[i30] KUPNO i30
Kozłowski:
Cześć wszystkim. W najbliższym czasie będę decydować się na zakup samochodu Hyundai I30 Facelifting 2020 z silnikiem wolnossącym 1.5 DPI 110KM. Czy mógłbym prosić o opinie użytkowników odnośnie tej generacji od 2017r? Chciałbym poznać wady i zalety tego samochodu. Samochód jest jedną z tańszych propozycji w segmencie C, szukam prostego samochodu. Na pierwszym miejscu stawiam bezawaryjność. Wyczytałem, że cienko z blachą i lakierem.
Tomeck81:
Witaj.
Dobrze, ze myslisz o zakupie Hyundai. Naprawde fajne autko. Wazne, ze producent daje 5 lat gwarancji.
Nie zastanawiaj sie tylko kupuj.
robaszek127:
Sam mam getza i wiem co oznacza blacha w hyundaiach. Nawet głupie sanki pod silnikiem gniją a tego nie miałem nawet w starszym i taniutkim tico. Mi się podobało i30 ale raczej już nie kupię hyundaia ze względu na tą wadę. Nowy to wiadomo gwarancja i pomalują jak cos wyjdzie. Najlepiej od razu zabezpieczyć spód dobrym środkiem i profile wewnętrzne.
tomilipin:
Ja mam i30 z 2017 roku i wiem jedno - drugi raz bym go nie kupił.
Z blachą nie mam kłopotów (garaż i mało jeżdżę), ale jestem bardzo zawiedziony skrzynią biegów, trzeszczącą przednią szybą/plastikami przy szybie, hałasującymi kablami gdzieś za schowkiem... jest dużo takich małych pierdół, które utrudniają życie, ASO oczywiście nic z tym nie robi. Jest jeszcze kilka wad lakierniczych, ale to się zdarza u każdego producenta.
Kozłowski:
--- Cytat: tomilipin w 09 Listopad 2020, 12:22:10 ---Ja mam i30 z 2017 roku i wiem jedno - drugi raz bym go nie kupił.
Z blachą nie mam kłopotów (garaż i mało jeżdżę), ale jestem bardzo zawiedziony skrzynią biegów, trzeszczącą przednią szybą/plastikami przy szybie, hałasującymi kablami gdzieś za schowkiem... jest dużo takich małych pierdół, które utrudniają życie, ASO oczywiście nic z tym nie robi. Jest jeszcze kilka wad lakierniczych, ale to się zdarza u każdego producenta.
--- Koniec cytatu ---
A co jest nie tak ze skrzynią w silniku 1.4 100KM ? Ja wiem, że każde auto ma wady ale ten model jest najtańszy z segmentu C - ewentualnie mam na oku dużo tańszego Fiata Tipo bądź Kię Ceed z wyprzedaży rocznika z silnikiem 1.4 100KM ale wolałbym Hyundaia i jego 10KM więcej.
Okej są inne auta w podobnych cenach z tego segmentu, ale ja jeżdżę po mieście a nowe auta mają już wtrysk bezpośredni czyli z automatu filtr GPF a przeglądając inne fora zauważyłem że on lubi się wypalać np. co 1500km w eksploatacji miejskiej co skutkuje zwiększonym zużyciem paliwa a nawet potrzebą przegonienia auta co jest dla mnie śmieszne, żebym specjalnie jeździł założmy po autostradzie i auto przeganiał.
Nawigacja
[#] Następna strona