Forum > Zakup Hyundaia
[i30] KUPNO i30
Lucressi:
Ja również czekam na zakup i30 i też miałem dylemat co do silnika. Po wielu analizach zdecydowałem się na 1.6. Podróżuję po Europie, wiec przyśpieszenie na autostradach będzie istotne. Pamiętaj, że auto też swoje waży.
Oczywiście jak masz zamiar jeździć nim po mieście, do sklepu, pracy i z powrotem to 1,4 może okazać się najlogiczniejszym rozwiązaniem.
Jeśli szukasz informacji na temat i30 to jest tego mnóstwo w magazynach motoryzacyjnych w internecie też sporo znajdziesz a na YT są kilkunasto minutowe testy i prezentacje modelu.
Yaro:
Panowie co do silnika 1,4 czy 1,6 jeżeli mówimy o benzynie nie są to demony prędkości. Przejechałem dwa razy większe trasy po europie no i niestety załadowany i30 z silnikiem 1,6 radzi sobie ale niestety poniżej mojej średniej :-/ a jazdy z prędkościami powyżej 130 km/h są uciążliwe dla uszu. Nie wiem jak to wygląda w nowym modelu jeśli chodzi o hałas. Po prostu jest to typowy silnik do przemieszczania się nie za słaby nie za mocny, do codziennej eksploatacji w zupełności wystarczy. Ja na wyjazdy wakacyjne wybrałbym inny silnik, jedna rzecz na która nie mogę narzekać są przednie fotele jak dla mnie bardzo wygodne. A wybór silnika i auta należy do kupującego, zależy to w dużym stopniu od zasobności portfela ;-)
shadow:
Proszę kontynuować w tym wątku, z góry dziękuje.
Lucressi:
Wydaje mi się, że wszystko zależy od tego kto jakie ma oczekiwania i potrzeby. Będę częstym użytkownikiem autostrady wiec mi 1,6 wystarczy. Tym bardziej, że nie jeżdżę szybciej niż 150km/h.
Chcę kupić moją furę z rocznika 2013 jednak wciąż nie mogę się doczekać cennika :(.
Tomcik12:
a ja dzis zamowilem i30-ke z silnikiem 120km 1,6 :) chyba bedzie spora roznica miedzy ciezszym golfem z 1,4 75km :)
Nawigacja
[#] Następna strona