Forum > Zakup Hyundaia

[i30] KUPNO i30

<< < (65/82) > >>

bkroy:
Patrząc na to włosy mi dęba stanęły. Na korzyść turbo jedynie przemawia super dynamika, ale w przypadku zakupu auta na dłużej (min. 8 lat) zabawa w turbo jest nie opłacalna. Jak dla mnie spalanie w mieście 7,5 średnio i trasa poniżej 6,0 byłoby super, a realnie na filmie spalanie spada sporo poniżej tych wartości - pytanie tylko przy jak bardzo spokojnej jeździe spada i przy jak dynamicznej rośnie (z filmu trasa: 4,9-9,0 l/100, miasto: 5,8-9,4 l/100), drugi plus za to, że test był wykonany w warunkach zimowych.

domizawa:
Od jakiegoś czasu poluję na Hyundaia I30 Kombi...nie mam zbyt wygórowanych oczekiwań ;-) ale idealnie by było gdyby spełniał poniższe kryteria:

• rocznik od 2013 w górę (z grillem po lifcie - takim jak w załączniku)
• silnik benzynowy 1.6 MPI 120KM lub inne 1.6 (może być też diesel)
• przebieg (w zależności od rocznika) max. 120 000 km
• kolor: wszystkie oprócz białego, brązowego i niebieskiego ;-)
• z wyposażenia dodatkowego: automatyczna klimatyzacja oraz tempomat
• budżet przeznaczony na zakupu to powiedzmy max. 40 000zł

Strasznie mało tego modelu na rynku wtórnym (przynajmniej jak przeglądam popularne portale ogłoszeniowe). Czy to faktycznie dlatego, że to bardzo dobre auto jest? :-)

Rafal1974:
Za 40 tyś z takimi wymaganiami to małą szansa żebyś znalazł coś konkretnego, chyba że sprowadzony. Ja będę sprzedawał swojego i 30 kombi silnik 1.6 MPI wersja Classic Plus na wiosnę w przyszłym roku. rocznik 2012. I rejestracja Maj 2013 (grill taki jak na fotce), serwisowany, nie bity. Mało jest na rynku takich I 30, każdemu żal się pozbyć auta  tak niezawodnego. mnie też żal, ale jeździłem nowym I30 wagon no i chyba się zdecyduję na kolejną wersję.

domizawa:
Rafal1974 dzięki za odpowiedź. Tak też właśnie zauważyłem...nie ukrywam, że liczyłem trochę na to, że jak wejdzie 3 generacja to 2 nieco pójdzie w dół, a tutaj już 2 miesiące od premiery, a ceny jak się trzymały tak się trzymają ;-) Do wiosny trochę daleko, a auto potrzebne w niedalekiej przyszłości...jeśli nie uda mi się nic znaleźć konkretnego to będę pamiętał o twojej ofercie. Dzięki :-)

weuek:
Moze to dlatego, ze kolejna generacja wyglada zupelnie nijak w porownaniu do poprzedniej. Zadnego charakteru nie ma, a poprzednia jest nie do pomylenia z innym autem.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej