Forum > Zakup Hyundaia
[i30] KUPNO i30
shadow:
Ja złego słowa nie mogę powiedzieć, do tej pory tylko regularny serwis i tankowanie. Z tego co się orientuje to nie było jeszcze poważniejszych awarii, wszystko też idzie tym, że nigdy nie wiadomo jak się trafi i to tyczy się zarówno nowych aut jak i używanych.
Powiem tak, auto jest już sprawdzone, po lifcie jest to druga generacja, także nie jest to świeże auto o którym się nic nie wie, najgorzej było z początkowymi rocznikami jak weszły na rynek teraz się dużo pozmieniało i wiele usterek jest usuniętych.
Ja jestem zadowolony, czy też będziesz nie wiem :) ale na pewno nie będziesz żałował.
Maciej P.:
Opcją dla nowego i30 jest Citroen C4 benzyna 1.6 i tu z żoną mamy dylemat. Głosy podzielone.
Diabli wiedzieć czym sie bardziej kierować i na co stawiać. :-?
Dlatego, każda informacja na temat nowego I30 dla mnie cenna (jak i chyba dobra oferta cenowa :-) )
Sporo opini wyczytać idzie na forach i stronach o i30 (ale nie tej generacji) o nowym narazie cienko. (w sumie nowe auto ale ..)
Nawet na http://www.autocentrum.pl/oceny/hyundai/i30/ii/ tylko 1 opinia.
Choć w tym przypadku to też wina strony bo nie ma odnośnika do nowej generacji i30 na stronie w opcji opinie kierowców.
paradoks1:
Opinia jest jedna i chyba moja hi hi hi
Samochodem przejechałem już 5000 km ( benzyna 1,6L) spalanie średnie ok 7,3l . Klima zawsze załączona ( polecam automatyczną ) spadek mocy nie jest zauważalny . Jak na razie zero problemów. Silnik na łańcuszku bez żadnych awaryjnych wynalazków typu turbo -kompresor. Jedyny minus jak dla mnie to wygląd opon oraz ich szum ale pracuję nad tym :)
NEONIO82:
Witam autko odebrałem na początku czerwca w salonie w warszawie na ul puławskiej jak narazie wszystko działa tak jak powinno :)
Przejechałem około 5000 km Auto przykuwa uwagę mam trochę lepiej doposażone to znaczy Xenon skrętny podgrzewane fotele klimatronic wszystko działa tak jak powinno i naprawdę daje dużo frajdy co do silnika jest bardzo cichy posiadam benzyne 1.6 120 konni i naprawdę daje radę skrzynia 6 działa precyzyjnie układ kierowniczy również bardzo fajna jest opcja flex steer elementy fajnie spasowane nic nie trzeszczy i nie stuka. Z auta jestem naprawdę zadowolony i narazie nie mam na co narzekać co do rabatów dostałem 3000zł rabatu plus ubezpieczenie gratiś na rok wtedy dopiero co wchodził do salonów więc może tobie uda się utargować więcej l Spalanie w mieście 7,5 l w trasie 5,8 jadąc 120 /130 jak masz jeszcze jakieś pytania to pisz pozdrawiam Kamil
Maciej P.:
--- Cytat: "NEONIO82" ---elementy fajnie spasowane nic nie trzeszczy i nie stuka.
--- Koniec cytatu ---
A jak karoseria? W salonie widziałem i30 grafitowa ze strasznie spasowaną maską. Prawa strona maski zachodziła całkowicie na "uszczelkę", która jest tuż przy lampie - dochodziła do jej krawędzi natomiast z lewej było ok. Nie oglądałem całego auta tylko akurat przód. To raczej mnie nie zachwyciło :-/
A co jak mi podstawią taka do odbioru? masakra
Jak wasze auta wyglądają pod tym kontem? Widziałem też maskę w ix20 (kilka samochodów), że źle spasowana, tylko nie aż tak.
Nawigacja
[#] Następna strona