Forum > i30 PD
I30 1.4t fastback: plusy i minusy dla potencjalnego nabywcy
gulgulq:
Ja mocno choruje na fastbacka bo uważam że linia jest dużo ładniejsza niż klasyczny compact. Dobrze wyposażona wersja cennikowo plasuje się ponad 100 tyś. zł (nie ma sensu brać classica) a dla mnie jest już górna pólka.
Ciekawy jestem jakie rabaty od cennika można dziś wytargować od dealerów?
weuek:
Na oko się auta nie kupuje - ja mam takie credo. Dlatego zbieram informacje praktyczne, użyteczne w eksploatacji.
Żeby był ładny i srebrny to strategia zakupowa mojej mamy. :-)
verin:
--- Cytat: "wonski2003" ---Na tylnej kanapie pomimo opadającego dachu mój syn 185cm mieści się swobodnie(jutro sprawdzę ile jest miejsca nad głową)
--- Koniec cytatu ---
Nie wiem jakim cudem... zanim odjechałem hatchbackiem dość intensywnie przyglądałem się fastbackowi (była na niego dobra promocja), podobał mi się bardziej (jeździłem n-ką, więc też inaczej zawieszenie i biegi dostrojone), ale właśnie kwestia miejsca z tyłu spowodowała, że musiałem go skreślić...
Generalnie byłem w stanie usiąść (186cm) odsuwając zad od oparcia (na wpół-leżąco), lub przekrzywiając głowę. Na oko brakowało ok. 5 cm, do komfortu może nawet więcej.
Dodatkowo jeśli chodzi o bagażnik - na papierze jest większy niż w HB, ale szyba jest ścięta ostro, więc nie jestem pewien jak ta objętość była liczona...
Może to kwestia percepcji - po takich dwóch skrajnie różnych opiniach, nie pozostaje Ci nic innego niż pójście do salonu i sprawdzenie we własnym zakresie :)
weuek:
Salon to słabe miejsce na zaznajomienie się z autem. Widzę, że dalszy sąsiad ma takiego, to może za jakąś opłatą pozwoli się przejechać po najlepiej znanych mi drogach.
Mam tylko 176 cm i 70kg, to z tą tylną kanapą nie byłoby tak strasznie. Zresztą nie pamiętam, kiedy ostatnio tam siedziałem (a żona jest niższa/mniejsza). Ale teraz mam doskonałą widoczność do tyłu - tego szkoda byłoby stracić. No ale niczego innego sensownego na rynku nie widzę dla siebie za lat kilka...
Za to dobrze pamiętam, że w bmw e90 na tylnej kanapie smyrałem włosami podsufitkę (w kombi). A to niby segment D. Tyle, że to auto ma inne twarde zalety.
Jak z obrotami? Teraz mam 3000 przy 140 km/h. To dla mnie ważne, bo najwięcej czasu podróżuję właśnie z tą prędkością. Z takiego przejazdy do pracy mam spalanie lekko ponad 8l. Spodziewam się, że w młodszej generacji silniku byłoby nieco niższe.
Nawigacja