Forum > i30 PD
I30 1.4t fastback: plusy i minusy dla potencjalnego nabywcy
weuek:
Za kilka lat chciałbym wymienić moją octavię mk2 fl kombi na coś krótszego, ale nie z miniaturowym bagażnikiem (hatchback odpada). Ciężko coś ustrzelić, ale w miarę podoba mi się i30 fastback z silnikiem 1.4t. Proszę użytkowników o wpisywanie tutaj zalet i wad, jakie zauważyli w tym aucie, koniecznie fastback - innych nadwozi nie biorę pod uwagę.
Z góry dziękuję za podzielenie się doświadczeniem. :-)
wonski2003:
Witam,sam posiadam od niedawna Fastbacka w wersji 1.4 t-gdi wersja comfort ,przejechane tylko ok 4000 km i tak naprawdę dopiero co go poznaję .Proszę pytać co konkretnie interesuję pana w tym samochodzie a w miarę możliwości odpowiem na pytania
weuek:
To na początek:
1. Widoczność przez tylną szybę.
2. Obroty przy 140 km/h na szóstym biegu.
3. Hałas z kół tylnych przy tej prędkości.
4. Szumy powietrza przy tej prędkości.
5. Porównanie zawieszenia do golfa mk5/6, fokusa mk2/3, octavii mk2 albo astry j.
6. Miejsce na głowę na tylnej kanapie.
wonski2003:
Widoczność przez tylną szybę raczej słaba,przy 140 km/h nie jest źle (da się spokojnie rozmawiać) ,teraz mam założone dosyć głośne zimówki więc szum w samochodzie głównie z opon lecz zauważyłem też że lekko szumi przy przednich słupkach. Co do zawieszenia jest troszkę bardziej sztywno niż w i 30 hatchback i octavi 3 (tymi jeździłem) ale za to wydaje i się że prowadzi się stabilniej.Na tylnej kanapie pomimo opadającego dachu mój syn 185cm mieści się swobodnie(jutro sprawdzę ile jest miejsca nad głową)
weuek:
A jakie obroty przy 140 km/h?
Z octavią 3 to można porównać tylko od wersji 180 KM wzwyż, bo reszta wersji silnikowych to ma zawieszenie klasy segmentu B. Brrr!
Nawigacja
[#] Następna strona