Forum > Getz

Problem ze zmianą biegów

<< < (2/2)

Fazi5:
Jeżeli komuś pomoże to odstawiłem auto do mechanika, który wymontował skrzynie biegów.Wymiana synchronizatora 2 biegu i wstecznego oraz jakiejś tulejki pomogła. Biegi wchodzą jak w masełko 😀😀😀
Pozdrawiam :)

robaszek127:
A ile dałeś za tą wymianę sychronizatora.
 Tak z ciekawości bo sam rozmontowałem skrzynię w getzie i wiem, że to niełatwa sprawa więc i cena pewnie spora. U mnie skrzynia była ok ale luz pojawił się na łożysku od przegubu. Kupiłem drugą za 250zł z wysyłką.

Fazi5:
Generalnie  całkowity koszt naprawy wyniósł mnie 650 zł ( w tym już są wymienione części, wymieniony płyn w skrzyni plus robocizna). Wiem, że może taniej dostałbym gdzieś inną skrzynie,  tak jak piszesz że zrobiłeś Ty. Ale sam i tak bym sobie jej nie zdemontował, bo nie znam sie na mechanice zbytnio, a mechanik za zdemontowanie i zamontowanie innej skrzyni też wziąłby pewnie kilka stówek. Pozdro

robaszek127:
No tak.Tylko w tej cenie raczej wątpię czy robił coś w skrzyni i wymieniał sychronizatory. Pewnie tylko powiedział bo rozebrać skrzynię i potem ją złożyć plus zakup części wyjdzie więcej niż owe 650zł. Najważniejsze że zrobił dobrze i biegi nie haczą.
Sam z ciekawości chciałem rozebrać skrzynię i to nie jest łatwe. Dopiero szlifierka i młot pomogły :-D
A zkup drugiej skrzyni też nie jest prosty. Ceny bywają różne i często koszt wysyłki nieopłacalny. Ja wymieniałem sam więc ograniczyłem koszty bo mam gdzie to zrobić nie śpiesząc się a za naprawę i tak zapłacił ubezpieczyciel sprawcy.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej