Forum > Getz
Nowy Getz -stuki w tylnym zawieszeniu
sunok:
Ja w swoim Getzie 1.1 też mam wyraźnie słyszalne może nie stuki ale takie chrzęszczenie gumy w tylnym zawieszeniu. Prawdopodobnie na gumie w tulejach. Z obciążeniem w bagażniku lub teściową z tyłu jest bardziej słyszalne - samochód bardziej się ugina na progach spowalniających... Widzę że to jest powszechne :(
Dajcie znać jak coś wykombinujecie... ja jak na razie nie mam czasu jeździć do serwisu w ramach gwarancji (ostatnio czekałem 2h aż mi ustawili zbieżność). Miałem sam wpuścić tam jakiegoś oleju aby nasmarować bo sobie pomyślałem że tak mnie w serwisie "załatwią"... Na razie poczekam.
kml: zbieżność i korekcja ustawienia kierownicy też wpisywać?? Po co kazać im wszystko wpisywać?
kml:
sunok, jeżeli coś skrzypi w zawieszeniu CIĄGLE i CIĄLE nie mogą tego robić to niech wpisują wszystko - ja w pewnej chwili zacząłbym ich straszyć prawem do rękojmi i że albo to usuną albo niech wymieniają całe zawieszenie z tyłu bo mało mnie to obchodzi i ma byc cisza.
Uważam, że lepiej wpisywać wszystko bo niby nic a jak co do czego przychodzi to serwis "zapomina" ile razy co robił i nadal wmawia na siłę, że wszystko jest dobrze.
sunok:
Skrzypienie w tylnym zawieszeniu rozwiązałem poprzez spryskanie silikonem w sprayu części ruchomych i gumowych. Silikon poprawia smarowanie i nie jest agresywny dla gumy. Silikon nawet konserwuje gumę i przedłuża jej żywotność. butelka silikonu w spray za do kupienia 12zł. Zobaczymy jak długo będzie trzymać.
kml:
--- Cytat: "sunok" ---butelka silikonu w spray za do kupienia 12zł. Zobaczymy jak długo będzie trzymać.
--- Koniec cytatu ---
Do pierwszego deszczu większego.
artur17_33:
Ja słusze tylko glośne tłumienie amortyzatorow ale tylko wtedy gdy samochodem wyjezdzam rano po padajacym noca deszczu... ale to tez tylko przez pierwszy 1km jazdy... jeżeli jest sucho jest wszystko ok.
Nawigacja
[#] Następna strona