Autor Wątek: [i30cw] Zbierająca woda pod kołem zapasowym  (Przeczytany 4493 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Strugi

• HKP
  • **
[i30cw] Zbierająca woda pod kołem zapasowym
« dnia: 07 Luty 2020, 20:29:43 »
Witam, w moim Hyundai i30cw z 2009 roku silnik 1.4 benzyna zbiera się woda pod kołem zapasowym nie są to duże ilość ale gdy jest mokra nawierzchnia to wtedy jakoś się woda dostaje, cała tapicerka w bagażniku jest oczywiście sucha nie ma żadnych zacieków. Jeszcze jedno pytanie do czego są te czarne uszczelki pod kołem zapasowym które dodaje na zdjęciu, gdyż gdy się je naciśnie to tak jakby przez nie woda się dostawała podczas jazdy pod koło.
Czy jest ktoś w stanie mi poradzić co może być przyczyną?

Offline Strugi

• HKP
  • **
« Odpowiedź #1 dnia: 17 Luty 2020, 11:51:25 »
Czy to może być tak że podczas jazdy przez te odpływy woda się zbiera gdyż ostatnio padało i był suchy bagażnik a później jak tylko auto było w ruchu i jechało po tzw "kocich łbach" to trochę wody było w bagażniku? Czy jest to wina odpływu że woda tam stoi bo samochód jest zabezpieczony od spodu i możliwe że odpływy są zapchane? Czy pod tymi zaślepkami jest jakoś pojemnik czy coś w tym stylu że tam może woda się zbierać a później pod wpływem wstrząsów wracać do bagażnika pod koło zapasowe?

Offline bobekos

• Giełda
« Odpowiedź #2 dnia: 18 Luty 2020, 10:06:43 »
Ja nie pomogę bo mam butlę z gazem teraz tam...

Offline markar74

• Giełda
« Odpowiedź #3 dnia: 18 Luty 2020, 10:24:24 »
Witam. Niedawno sprzątałem w bagażniku i przyjżałem się tym zaślepkom. U mnie tam sucho. Pod tymi zaślepkami nie ma żadnych zbiorniczków, po prostu po wyjęciu ich masz otwory na wylot. (Co prawda nie wyciągałem ich u siebie, ale wypuszczałem wodę przez nie w innym samochodzie)

Offline wader11

• Giełda
Do poczytania
« Odpowiedź #4 dnia: 24 Luty 2020, 15:02:26 »