Forum > ix35 EL
[ix35 EL] TURBOKAMERA 10 odc.3/13 -stuki w zawieszeniu IX
Gringo:
Prosta sprawa :
1. jazda po nierównym połatanym asfalcie z prędkością 30-40 km/h
2. powolny wjazd/zjazd z podjazdu ułożonego z kostki bauma (chyba tak to się nazywa) gdzie co druga ułożona linia jest wystająca (taki antypoślizg).
dymek:
--- Cytat: "Gringo" ---Prosta sprawa :
1. jazda po nierównym połatanym asfalcie z prędkością 30-40 km/h
2. powolny wjazd/zjazd z podjazdu ułożonego z kostki bauma (chyba tak to się nazywa) gdzie co druga ułożona linia jest wystająca (taki antypoślizg).
--- Koniec cytatu ---
gdyby byla taka prosta to bym nie pytal :D.
stukal pojechalem do serwisu a tam praktycznie cisza :(.
czytalem chyba na HPK ze ktos rozpedzal auto na 2 biegu i sciagal noge z pedalu gazu (w tzw. idealnym momecie do zmiany na 3 bieg) i wtedy zawsze byl w stanie powtorzyc stukanie w zawieszeniu.
u mnie test po kostce niczego nie wykazal. nawet o dziwo na hopkach byl cichy. ale od paru dni jezdze i nic sie nie dzieje... odpukac... mam nadzieje, ze nie jest to cisza przed burza. :-|
pozdrawiam
zomol:
--- Cytat: "dymek" ---czytalem chyba na HPK ze ktos rozpedzal auto na 2 biegu i sciagal noge z pedalu gazu (w tzw. idealnym momecie do zmiany na 3 bieg) i wtedy zawsze byl w stanie powtorzyc stukanie w zawieszeniu.
pozdrawiam
--- Koniec cytatu ---
To ja pisałem z tym, że u mnie zawieszenie nie stuka przy jeździe po nierównościach za to coś "trzeszczy" jak sklejone klocki hamulcowe i nauczyłem się to wywoływać na żądanie na potrzeby serwisu i zbliżającego się przeglądu :-P
muha13:
Witam, mamy ten sam problem z niewyjasnionym stukaniem. Wczoraj znalazłam cos na ten temat na innym forum i dopisalam tam tez cos od siebie....przeczytajcie : forum.mojeauto.pl/13/53/1036/15575/strona-1/Zawieszenie_przednie.html Mam nadzieje, ze nasza jutrzejsza wymiana da zamierzony efekt... :roll:
[ Dodano: 2012-09-06, 15:22 ]
Po powrocie auto udawało, ze wszystko ok......stuka nadal, może troszke mniej?... nie wiadomo. Koniec z bezustannym nasłuchiwaniem- trzeba sobie głośno włączyć radio, jak to ktoś kiedyś doradził i tyle. :lol:
[ Dodano: 2012-09-13, 11:31 ]
I stuka dalej.....hahaha. Auto aktualnie w przeglądzie po 2 roku użytkowania, ciekawe co teraz z nim zrobią- zaznaczę, że w innym serwisie niż ostatnio.
djpit:
tak przypadkiem trafiłem na temat bo mam też ten problem ale w i20, ciągle stuka coś na kostce kamyczkach itp. Jakby wybite łączniki.
Bylem 1 raz w aso gość stwierdził że faktycznie stuka i zobaczą, przy odbiorze gość mówi UWAGA: nic nie stwierdzono - nie stuka.... generalnie dali do zrozumienia że i m się niechce i "spadaj pan". Potem znów byłem i gość mi coś tłumaczy że to jakiś tam luz w kolumnie i tak ma BYĆ :D..... dziwne że np w pandzie, cinquecento itp nic nie stuka:D, :idea: ich kompetencje mnie przerażają.....
Widać wszystkie hjundaje tak mają.
Jak chodzi o mnie to ja już tej marce dziękuje :)
Nawigacja
[#] Następna strona