Forum > ix35 EL

[ix35 EL] TURBOKAMERA 10 odc.3/13 -stuki w zawieszeniu IX

<< < (9/12) > >>

dymek:

--- Cytat: "Gringo" ---dymek - jeśli chodzi o podłokietnik to wystarczy przekleić tę piankę która jest przyklejona do zaczepu. Fabrycznie ją źle wklejają. Trzeba przekleić niżej.
Na zawieszenie jest rok gwarancji. Ja też walczę ze stukami. Wymiana amortyzatora pomogła na dwa tygodnie. Walczę dalej...
--- Koniec cytatu ---

fakt faktem, ze nie bardzo mi sie chcialo zostawiac auto na 1/2 dnia zeby rozebrali podlokietnika bo tak to ponoc wyglada - wymieniaja go.
podkleilem tasma na scianie przedniej podlokietnika w miejscu zamka (otworu) ale to sie nie sprawdzilo. sprobuje przekleic pianke tak jak podpowiadasz.

mron:

--- Cytat: "Gringo" ---dymek - jeśli chodzi o podłokietnik to wystarczy przekleić tę piankę która jest przyklejona do zaczepu. Fabrycznie ją źle wklejają. Trzeba przekleić niżej.
Na zawieszenie jest rok gwarancji. Ja też walczę ze stukami. Wymiana amortyzatora pomogła na dwa tygodnie. Walczę dalej...
--- Koniec cytatu ---

Hej a możesz wrzucić zdjęcie tej pianki bo nie wiem jak ją zlokalizować a też mi trzeszczy.

jacek2:
Pianka jest na tym ząbku w pokrywie, tak lekko z tyłu umiejscowiona. Jak się dobrze przyjrzysz to na pewno ją zobaczysz....

mwap:
koledzy a jak tam u was trzyma się zawieszenie (chodzi mi o rocznik 2012) :?:  ja mam IX od marca przebieg coś koło 2500km i wszystko jest ok.

zomol:

--- Cytat: "mwap" ---koledzy a jak tam u was trzyma się zawieszenie (chodzi mi o rocznik 2012) :?:  ja mam IX od marca przebieg coś koło 2500km i wszystko jest ok.
--- Koniec cytatu ---

Ja mam 13 tys i zawieszenie jest OK ale ....... jak pisałem wcześniej coś mi trzeszczy (dźwięk podobny do rozklejanych klocków). Najpierw trzeszczało tylko w czasie ruszania tyłem pod górę lub wjeżdżania powoli tyłem na krawężnik. Teraz trzeszczy już często (nie zawsze) nawet przy ruszaniu do przodu i do tyłu zupełnie na płaskim. Już nawet nauczyłem się to sztucznie wywoływać (na potrzebę serwisu  :mrgreen: ) bo za 2 miesiące przegląd. Wystarczy normalnie ruszyć rozpędzać auto i przy zamianie z 2 na 3 zamiast wrzucać 3  puścić gaz żeby zaczął hamować silnikiem na 2 biegu - zatrzeszczy w 99 % ciekaw jestem co to może być  :?: :?:  :?:

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej