Forum > i30 GD
Reflektory z doświetlaniem zakrętów
GsiTurbo:
Czyli system bierze pozycję kierownicy z modułu sterowania EPS - dobrze wiedzieć.
AndrzejK:
Tak jak napisałem poprzednio doświetlenie zakrętów wiadomo że działa podczas jazdy na łukach i zakrętach,nawet na postoju kręcąc kierownicą to wprawo,to w lewo.Ale przy włączonych światłach drogowych.Doświetlenie zakrętów zainstalowane jest od wersji Confort.Tak miałem w i30 w 2013r.Doświetlenie zakrętów to super sprawa,szkoda że tak mało samochodów ma taką dodatkową funkcję.
weuek:
Całkiem sporo ma, najczęściej światłami p-mgłowymi (nawet bravo z 2007 r.). Najczęściej widzę na rondach, za dnia. Taki absurd, jeden z wielu.
MarcinO86PL:
Czy można sprawdzić po VIN czy w moim aucie była taka możliwość? Jak idę na mojej ulicy to 3 i30 mają doświetlanie zakrętów i zazdroszczę... ;)
Kocyk:
--- Cytat: AndrzejK w 05 Luty 2020, 23:17:14 ---Wydaje się że i30 nigdy nie miało świateł ksenonowych,tylko halogenowe.Doświetlenie zakrętów działa przy skręcie kierownicą to w prawo to w lewo.Być może trzeba sprawdzić wiązkę przewodów czy ma odpowiednią do tego instalację.
--- Koniec cytatu ---
Ja mam ori ksenony z doświetleniem (skrętne soczewki)
Nawigacja
[#] Następna strona