Forum > i30 GD
Reflektory z doświetlaniem zakrętów
kisiu:
Witam,
Miałem poprzednio reflektory zwykłe, które mi się roztrzaskały. Udało mi się zakupić w dobrej cenie reflektory z doświetlaniem zakrętów ( mają 2 żarówki h7) . Czy one będą u mnie działać? W sensie czy będą normalnie świecić bez doświetlania zakrętów?
Ewentualnie co zrobić , żeby działało również doświetlanie zakrętów? i na jakiej zasadzie działa doświetlanie?
To nie są xsenony, tylko zwykłe H7.
AndrzejK:
Wydaje się że i30 nigdy nie miało świateł ksenonowych,tylko halogenowe.Doświetlenie zakrętów działa przy skręcie kierownicą to w prawo to w lewo.Być może trzeba sprawdzić wiązkę przewodów czy ma odpowiednią do tego instalację.
kisiu:
Wiązkę sprawdziłem, ma odpowiednią ilość przewodów. Czy do tego statycznego doświetlania zakrętów jest jakiś dodatkowy moduł? Czy może wystarczy to jakoś odblokować / włączyć za pomocą oprogramowania?
Wpadły mi w ręce właśnie takie lampy z doświetlaniem za pare groszy i chciałby je zamontować, no i żeby działało to doświetlanie. Ale nie mogę nic więcej na ten temat znaleźć...
AndrzejK:
Najlepiej udaj się do serwisu HYUNDAI w pobliżu swojego zamieszkania,i tam elektryk wszystko wyjaśni co i jak.Ja tak bym zrobił. Sam miałem 2 i30 zakupione od nowości w salonie Hyundai w Opolu i każdy z tych modeli miał już doświetlenie w wyposażeniu.Doświetlenie zakrętów to super sprawa.Szkoda że nie ma tego doświetlenia w modelu Elantra.
kisiu:
Dzwoniłem do najbliższego serwisu, ale powiedziano mi , że nie zajmują się takimi rzeczami i nigdy takich nie robili :) tzn. jesli w aucie oryginalnie były lampy bez doświetlania, to nie mają wiedzy jak zrobić , aby były z doświetlaniem.
Nawigacja
[#] Następna strona