Forum > i30 GD

Reflektory z doświetlaniem zakrętów

<< < (3/6) > >>

kisiu:
Witam, tak czytałem o tym AFLS. Dzowniłem nawet do lokalnego elektronika, ale powiedział mi że to koszt ponad 1000 zl, zeby to uruchomic...
Na allegro znalazłem taki moduł:  https://allegro.pl/oferta/modul-sterownik-ecu-92170-a6200-hyundai-i30-ii-15r-7992855621
Nie mam dostępu do schematów elektrycznych, rozumiem,  że tam mżna sprawdzić czy da się włączyć u mnie tą funkcję ? Gdzie znaleźć takie schematy? Czy pomożesz w rozczytaniu tych schematów jesli się znajdą?

GsiTurbo:
Schemat będzie potrzebny, aby zweryfikować, czego brakuje w aucie w sensie kostek lub okablowania.  Moduł przyda się - może dałoby się dokupić w zestawie kostkę?  Zacznij od schematów - nie wiem gdzie znaleźć do GD.  Do Elantry AD mamy schematy tutaj na forum.  Z rozczytaniem schematów mogę pomóc - to nie jest trudne.  Czy w kostkach lamp brakuję pinów - tzn czy w lampach jest więcej pinów niż w kostkach, które sie do nich podłącza?

kisiu:
Czyli co, kupić ten moduł?
Z tego co patrzyłem, w kostkach lamp jest mniej pinow, niż w kostkach od auta. W zasadzie w kostkach auta jest komplet kabli, bo dla każdego pinu jest kabel, czyli rozumiem, że to dobrze.
Ktoś tu z forum pisał do mnie, ale nie wysłał jeszcze schematów. Mój mail to kisiu333@op.pl. Proszę o wysłanie schematów.

GsiTurbo:
Czy kupić moduł - jeżeli coś takiego jest trudno znaleźć, to za te pieniądze bierz i poproś o kostkę z kilkucentymetrowymi kablami - do lutowania.  W najgorszym wypadku kilka zł pójdzie pod koszty eksploatacyjne :-)   Jeżeli Twoje auto nie ma fabrycznego AFLS to będzie to element potrzebny.  Napisz jak schematy będziesz już miał.

kisiu:
Okej, to zamawiam tą część.
Mam już schematy, gdzie ci je podesłać?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej