Forum > Getz
Zaparowane szyby, co jest?
sebastian1504:
Filtr kabinowy jak masz oczywiscie sprawdz w jakim jest stanie a jak nie to jest dobry preparat od parowania szyb mialem to samo non stop parowaly szyby umylem boczne szyby i przednia i po problemie
servicemen:
Może nagrzewnica się kończy?
Nie ubywa Ci płynu w układzie chłodzenia?
slonemil74:
No właśnie się koledzy zastanawiałem nad nagrzewnica już piszę dla czego bo ta para jest taka tłustawa bardzo mi ja ciężko usunąć bo się marze A płynu mi raczej nie ubywa chyba że minimalnie że jeszcze nie widać. To co by się rozszczelniała bo grzeje bardzo dobrze?
[ Dodano: 2020-02-07, 21:31 ]
Jaki to jest preparat do szyb? choć i tak szukam źródła dalej, bo to jest nie normalne żeby nie dało się ich umyć tak po prostu gdyż to zaparowanie jest jakby tłuste, a jak pisał przedmówca wcześniej czy się nie kończy nagrzewnica i płynu nie ubywa to raczej nie a przejechałem od zakupu autka około 1500 km oczywiście płyny filtry wszystko nówka.
petr:
Jak tłuste i nie daje się zmyć to na 100% płyn chłodniczy. Może być bardzo niewielki ubytek z układu nagrzewnicy z już szyby ubrudzi. Przerabiałem to w którymś aucie i wystarczy parę kropli odparowane i syf na szybach nie do ruszenia.
A i jeszcze - nie rozlał ci się ten płyn np w wnętrzu auta ?
slonemil74:
Za mojego czasu użytkowania tego autka to nic mi się nie wylało no i dywanik suche, to co koledzy sugerujecie, że nagrzewnica się powoli rozszczelnia? Czy czy jeszcze szukać coś po drodze na instalacji?
Nawigacja
[#] Następna strona