Forum > Getz
Zaparowane szyby, co jest?
slonemil74:
Witam jestem tu pierwszy raz od kiedy zakupiłem Getza A mam go od stycznia. Jak w temacie pruja mi bardzo szyby ale nie od razu tylko jak się nagrzewa silnik to stopniowo wraz z rozgrzewaniem tej pary na szybach coraz więcej. Wymienione filtry powietrza i kabinówka i bez zmian skąd jeszcze może się brać to parowanie.
robaszek127:
Mokre dywaniki i wilgoć pewnie nie pomaga. W getzie zawsze daje dobre efekty lekko obniżona szyba. Ten typ tak ma z parowaniem szyb.
slonemil74:
Dywaniki suche jak wiór, wylot powietrza ustawiony tylko na szybę i na zimnym silniku gdy powietrze leci też zimne , no wiadomo bo jeszcze nie ma z kąd lecieć ciepłe jest ok dopiero wtedy się zaczyna to dziać jak leci coraz cieplejsze A wtedy to tym bardziej nie powinno już parować raczej. Jak by gdzieś było wilgotno i przy podgrzaniu zaczyna parowć. Tylko pytanie gdzie.
hasan:
slonemil74, Heja może poszukaj czy może mechanizm który odpowiada za zamykanie obiegu powietrza z zewnątrz nie uległ awarii-bo piszesz że jak zaczyna robić się ciepło to wtedy parują....może coś z klapką jest nie tak...
Daj znać..... :-D
slonemil74:
Dzięki kolego na pewno to sprawdzę ale to trochę potrwa bo nie mam garażu A pogoda jest jaka jest
Nawigacja
[#] Następna strona