Autor Wątek: [Tucson] Kilka fotek z mojego tuningu  (Przeczytany 4420 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

autorus

• Gość
[Tucson] Kilka fotek z mojego tuningu
« dnia: 09 Październik 2008, 15:32:42 »

Tak wygladaja lusterka z migaczami. Jest troche roboty, trzeba przyznac ale efekt jest naprawde super. Na tym zdjęciu jest też nowy gril!

Tu sa obrysówki czyli lampki boczne obrysowe hella. Koszt ok 200zł. No i a'la chrom przy halogenach :) Powiedzmy ze wyglada to jak wyglada. Moze jak bardziej sie przybrudzi :) Sakładane jest na tasme dwustronna. Dość łatwo.

Pod lusterkiem jest lampka doswietlajaca nogi. W nocy total bajer i naprawde przydatna. Włacza sie za kazdym razem jak otwieramy drzwi. Jest połaczona z lampka w drzwiach.

Tutaj widac migacze ale tez nakładki na klamki a'la chrom. Tego sie najbardziej obawiałem ze zaraz spadnie, ale to chyba będzie najtrwalsze. naprawde trzyma sie pozadnie i tak tez wyglada.

A tu obrysówka w akcji czyli swiecaca :)

Autorus

kml

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 09 Październik 2008, 21:01:09 »
autorus, kurcze, naprawde nieźle to wyszło :)

autorus

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 10 Październik 2008, 08:09:31 »
Sorki za jakośc zdjęć ale zaczynało sie ściemniać :)

IgoReCzeK

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 10 Październik 2008, 14:18:26 »
Witam. Ja pozwolę sobie na małą krytykę za nie dokończenie projektu. Kierunkowskaz w lusterku jest póki co wyznacznikiem luksusowego samochodu ( jak długo trudno powiedzieć ) i nie powiem, bo to rozwiązanie aprobuję zarówno pod względem estetycznym jak i ergonomicznym, natomiast niezbyt ładnie to wygląda jeśli kilkadziesiąt centymetrów poniżej znajduje się kolejny kierunkowskaz na boku przedniego błotnika. I ten emblemat "Comfort" :-? Cała reszta wyszła bardzo fajnie. Pozdrawiam Igor.

autorus

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 10 Październik 2008, 15:19:29 »
Pomysle nad tym :) Dzis doszedł spoiler na tył. Własnie odebrałem autko. No i jesli chodzi o tuning wizulany to byłoby na tyle. Trzeba bardzo uwazac zeby nie przedobrzyc , bo potem juz tylko krok do wiejskiego tuningu. :( Jeszcze czeka mnie chipowanie autka.

Autorus

kml

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 10 Październik 2008, 17:03:51 »
Cytat: "IgoReCzeK"
Kierunkowskaz w lusterku jest póki co wyznacznikiem luksusowego samochodu ( jak długo trudno powiedzieć ) i nie powiem, bo to rozwiązanie aprobuję zarówno pod względem estetycznym jak i ergonomicznym, natomiast niezbyt ładnie to wygląda jeśli kilkadziesiąt centymetrów poniżej znajduje się kolejny kierunkowskaz na boku przedniego błotnika. I ten emblemat "Comfort"

Kierunek w lusterku jest tak codziennością tak samo jak zamek centralny i dla mnie nie jest wyznacznikiem niczego luksusowego a bardzo użytecznym rozwiązaniem. Osobiście nie ruszałbym drugiego kierunku chociazby ze względu na to, że wiąże się to z blacharzem i malowaniem a jak znam życie to autorus nie będzie jeździł do końca życia tym egzemplarzem co z kolei przełoży się na pytanie a czemu jest malowane w chwili sprzedaży samochodu.

Poza tym, kierunki w lusterku widać bardzo dobrze z przodu ale z tyłu nie widać tego aż tak bardzo jak bocznego - wystarczy, że tylna żarówka się przepali, nawet jeżeli to się zdarza raz na sto lat.

Co do emblematu to zdecydowanie popieram, jeżeli da się go pozbyć jakoś łatwo to byłoby dużo milej bez niego, ale przyznaje się że wczesniej nie zwróciłem na to uwagi :mrgreen:

autorus

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 10 Październik 2008, 17:41:04 »
Jutro jesli dam rade pojade do myjni i jesli ładne słoneczko bedzie to zrobie kupe ładnych zdjeć.

Autorus

Pokaże tez gdzie umieściłem radio CB :)

IgoReCzeK

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 10 Październik 2008, 18:05:54 »
Cytat: "autorus"
jesli dam rade pojade do myjni i jesli ładne słoneczko bedzie to zrobie kupe ładnych zdjeć

Witam ponownie. To by się dobrze składało, bo chętnie zobaczył bym kilka w Fanklubowym kalendarzu. ;-) Pozdrawiam Igor.

Witek

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 10 Październik 2008, 19:12:46 »
Odnośnie kierunkowskazów w lusterkach. Takie kierunkowskazy pasują do większych samochodów (czyt. limuzyn albo terenówki czy SUVy), ale np. w małych samochodach wyglądają koszmarnie. Miałem okazje widzieć takie w Corsie, Puncie i jak dla mnie w tych samochodach wyglądały jak... halogeny. Już lepiej, jakby właściciel zamieścił tam jedną małą diode i by wystarczyło.

A teraz opinia o autku. Bardzo podoba mi się grill, zresztą po ostatnim zlocie i obejrzeniu samochodu Igora zuważyłem, że zmiana grila potrafi zmienić prawie cały samochód. Ogólnie bardzo ładnie prezentuje się z kierunkami w lusterkach - na pewno dodają lekkości Tuscanowi.