Witam. Ciężka sprawa, ponieważ jeżdżę Tucsonem I z 2009 roku w benzynie, ale postanowiłem wprowadzić do "rodziny" nowszego Hyundaia, mianowicie IX35.
Hyundai z 2014 roku.
Diesel - 1.7 - 115 KM
Wersja Comfort
-skóra, kamera cofania, navi i wszystko co oferuje ten model, ale mniejsza o to.
Oglądałem go i porównywałem do mojego Tucsona i:
-blacha jest strasznie cienka w porównaniu do starszego Tucsona, czy to norma w coraz to nowszych autach ? Czy auta te mają tendencję do rdzewienia ?
-drzwi na dole są delikatnie "puknięte" i wklęsłe, ale to mały pikuś
-Ale co z WODĄ W BAGAŻNIKU W KOLE ZAPASOWYM ? Otwieram bagażnik i sprawdzam, a w kole, a w zasadzie pod kołem zapasowym kilka litrów wody, brudnej :roll: :roll: :roll: Czy są tam jakieś kanaliki odprowadzające wodę, czy po prostu to jakieś po powodzi auto (z Francji notabene)
-Jak z grubością lakieru ? Mam czujnik, ale malowanie w starym Tucsonie jest ok 110 - 170 (nie był malowany ponownie), a w tym IX35 widzę nawet 40 grubość, przy czym widać, że nie był wcześniej polerowany.
-Czy elementy skóry wokół skrzyni biegów się Wam łuszczą, czy to ewidentnie jakiś "ułomny'' model ?
-Co sądzicie o tym silniku ? Ja odszedłem już od diesla, ale tu trafia się okazja, ale czy warta jest gra świeczki ? Jak sprawują się te elektroniczne wtryski ? Jakie są typowe usterki, na co zwracać uwagę ?
-Ile pali taki diesel ? Mi pierwszy Tucson 2.0 cdri 115KM - palił......15. teraz benzyna 2.0 145 KM - pali 9. Więc jak to w waszych autkach jest ?
Serdecznie pozdrawiam.