Forum > i40 VF
silnik i40 1,7 136 km
Alonzo_:
noah61 pozbądź się parcha. Na poważnie. Szkoda życia.
A co do filtra zjebanego w tym modelu. Gdy zaczyna Ci się wypalać na takich dystansach to nawet jak go wypalisz/wyczyścisz komp pracuje na swojej "pamięci" i sam inicjuje po tych 70 km nawet jak czujniki nie wykazują zapełnienia. Dolewa paliwa np gdy dpfa nie ma a czujniki są "odłączone". Dlatego dziwne jest że po wypłukaniu i adaptacji masz nadal takie przerwy. Wygląda jakby ta adaptacja nie została zrobiona jak trzeba wg mnie.
Ci co założyli myte filtry i mieli adaptacje to jednak przez jakiś czas mieli sporo dłuższe przerwy.
Pajaro:
noah61, jedź i wytnij to w "pizdu"- po co się stresować...
Arda:
Nie mogę nigdzie znaleźć na forum jak w tych silnikach że spalaniem. Jak to wygląda u Was ? Miasto/ trasa ?
Alonzo_:
Manual
Trasa od 4,8 do 6.
Przykładowo autostrada 130-160 km/h - 1150km przejechane na zbiorniku (dokulałby się do 1200) i wyszło 5,3 z kalkulatora liczone (komp kilka dziesiątych zawyżał), spokojnie po naszych 2-3 cyfrówkach <5 da się zejść.
Podmiejsko-miejski tryb od 6,5 do 8,5. 7,5-8,5 to zima. Ale to bez stania w korkach.
DPF z czasem podbija spalanie. Bez niego 0,5 do 1 litra średnio wychodzi mi mniej.
MD13:
Dodajcie jeszcze czy automat czy manual. U mnie silnik podkręcony na 168km z 136 km , skrzynia automat, dpf off. Miasto - 8 do 9,2 l ( kwestia zima, lato, mniej zatłoczone bardziej zatłoczone)
Trasa autobana prędkość 140 km - 6,6 l , ostatnio mi wyszło 6 l , minimalnie miałem kiedyś po za autobaną zeszło mi na 5,6l. Przed modyfikacją miasto szło do 10l.
Nawigacja
[#] Następna strona