Forum > i30 FD
problem z chłodnicą i cieczą
robaszek127:
Taka naprawa u mechanika pewnie z 800 a nie wiadomo czy dół dobry. Kosztowo wyjdzie podobnie jak zakup drugiego silnika. Więc trzeba sprawdzić pierścienie czy nieuszkodzone po przegrzaniach. Inaczej remont wyjdzie spory
Jedyna dobra opcja samemu zmienić upg a potem zmierzyć kompresje. Sam żałuję że u siebie tak nie zrobiłem. A oddałem do mechanika z rodziny i anie nie wyszło mnie taniej ani szybciej i lepiej.
pawlonik:
taki kupiłem benzyna 1,6 z 2011 roku , jeżdzi normalnie kopa ma nieraz nie odpali to trzeba dodać gazu ,raz kopci raz nie na wolnych obrotach równo chodzi
Hants:
Nie panikuj jeszcze. Mnie trochę dziwi ten przepiękny smalczano-różowy kolorek. Zwykle majonez olejowy jest ...koloru majonezu.. Auto od handlarza, który ma pasiekę? Zalał silnik ATFem? Mnie to trochę wygląda na usuwacz kamienia, który ktoś pozostawił w układzie
Podstaw czyściutki, pięciolitrowy kanisterek pod miskę olejową i spuść olej. Na bagnecie i pod korkiem masz ten sam kolor?
Mnie interesuje ILE (i czy w ogóle) go wyciągniesz/wypłynie. Do Twojego bzyka wchodzą jakieś 3 litry.
Testem ostatecznym będzie zdjęcie pokrywy zaworów, jeżeli tam zobaczysz mayo, to po ptakach
Tak czy inaczej, nie wygląda to dobrze.
Szykuj 1600 zł na nową używkę. 400 na walizeczkę narzędzi i kilka flaszek dla okolicznych majsterkowiczów/pozyczenie wyciągarki...
pawlonik:
Po przeczyszczeniu termostatu po nagrzaniu pali od razu nie trzeba gazować ,
nie dymi wogóle rura wydechowa suchutka
płynu nie ubywa,
lecz spaliny w płynie są !!!!
co z tym fantem robić ??? czy dać spokój ???
robaszek127:
Pewnie długo i tak nie pojeździ. Lepiej w dalekie trasy nie jeździć. U mnie tak ginął powoli płyn a jak zaczęło od razu po kilku kilometrach chłodnica od góry pusta.
Nie raz pomaga wyjęcie termostatu gdy pada uszczelka. Ale tylko jak gotuje się płyn. Oczywiście to sposób handlarzy by opchnąć stare auto by trochę jeździło.
Nawigacja
[#] Następna strona