Forum > i30 FD
problem z chłodnicą i cieczą
pawlonik:
Witam mam problem H i30 CW z 2011 roku raz kopci białym dymkiem raz jest ok , raz odpali dobrze raz 500 obr i zgaśnie albo nie , potem gorzej odpalić czy gazujecie podczas odpalania ??
Chłodnica zimna i od strony wlewu pusto doleje zaraz pusto i zimno reszta gorąca na dole koło chłodnicy też zimna rura wentylator chodzi
po przejechaniu 5o km silnik goroący temperatura prawie 120 wskażnik na maxa a dolna rura dalej zimna
Hants:
--- Cytat: "pawlonik" ---raz kopci białym dymkiem raz jest ok
--- Koniec cytatu ---
Obecnie czasem wychodzę na dwór w kurtce, czasem w krótkim rękawku. Zima idzie, więc jest zimno - mi też czasem o poranku dymi na brudno-biało przez minutę czy dwie. Woda w wydechu paruje. W 99% przypadków to normalne.
--- Cytat: "pawlonik" ---raz odpali dobrze raz 500 obr i zgaśnie albo nie
--- Koniec cytatu ---
Przyczyn może być kilkanaście. Na początek proponowałbym przestać przegrzewać auto.
--- Cytat: "pawlonik" ---czy gazujecie podczas odpalania ??
--- Koniec cytatu ---
Nigdy! Po to masz pierdyliard układów elektronicznych: MAP sensor, przepływkę, Lambdę, elektroniczne wtryski/układ zapłonowy/przepustnicę/krokowca i małego peceta pod maską, żebyś nie musiał meczyć łydki i ogłupiać czujniki auta.
--- Cytat: "pawlonik" ---temperatura prawie 120 wskażnik na maxa a dolna rura dalej zimna
--- Koniec cytatu ---
No to co Tobie nie bangla?
Pomysl chwilkę...
Coś blokuje przepływ...
Podpowiem: blaszka i kawałek bimetalu.
Jeśli nadal nie wpadniesz na rozwiązanie zagadki to Ci ją jutro podam na tacy.
pawlonik:
termostat ??
[ Dodano: 2019-11-11, 16:18 ]
czy może uszczelka pod głowicą niewiem dlatego pytam
a gazowałem bo jak nie odpala tylko chechłam i chechłam to i przygazowałem nie powinno tak być nie ????????
robaszek127:
Jeśli by UPG to czy ginie płyn lub w oleju maź? Najważniejsze czy rura górna idąca do chłodnicy robi się gorąca czy nie. Jeśli nie to trzeba sprawdzić termostat.
Hants:
Jeśli nie ma konkretnego majonezu, to bingo! Termostat.
Diagnostyka jest super prosta - wyjmij ten który masz obecnie i pojeżdzij trochę. Przy obecnych temperaturach silnik powinien być niedogrzany.
Jeśli nadal będą problemy to będziemy myśleć dalej o UPG, plastikowych (?) płatkach wirnika pompy, zapchanej chłodnicy....
Nawigacja
[#] Następna strona