Forum > Getz
Poszukiwane opony zimowe
ELETomek:
Pewnie, że warto zapytać u gumiarza. Ja w zeszłym roku kupowałem goodyear UG9. U gumiarza z montażem były tańsze parę zeta na sztuce niż na oponeo bez montażu.
didarioxx:
Ja tam 3 rok zasuwam na całorocznych i w zimie problemów nigdy nie miałem.Raz w roku zamiana osiami a co półtora roku oczywiście nowe trzeba kupić bo przebiegi je dobijają:)
Obecnie nokian waterproof 175/65r14 (niby klasa premium,hehe) i rewelacja. cichutkie i dają radę zarówno na deszczu, błocie i śniegu.
Oponeo zgodnie z zaleceniami wulkanizatorów olałem lata temu- nie są żadnym wyznacznikiem jakości.90% opinii z 5 gwiazdkami to teksty typu "mam od 50km są super".
A do getza zgodnie z manualem- 165-175/65R14
robaszek127:
Akurat wielosezonówki są idealne jak się mniej jeździ inaczej dobija je jazda latem. Wtedy lepszym wyborem są dwa komplety.
Ja dawno temu używałem polskich dębic navigatorów. Wspominam ten koszmar jak najgorzej ścierały się szybko a w zimę gorsze były od starych frigo jedynek.
ELETomek:
--- Cytat: "didarioxx" ---Obecnie nokian waterproof 175/65r14 (niby klasa premium,hehe) i rewelacja. cichutkie i dają radę zarówno na deszczu, błocie i śniegu.
--- Koniec cytatu ---
Zimy ostatnio dość łagodne ale i tak pewnie inna zima jest w Gdynii, a inna na południu Polski. Z drugiej strony to patrząc na oponę weaterproof to odnoszę wrażenie, że bliżej jej do zimówki niż do opony letniej.
robaszek127:
Paradoksalnie nasza dębica frigo to nie najlepszy wybór na nasz słabe zimy choć jest najczęściej kupowana. Świetna jest w kopnym śniegu i nie ma nic lepszego ale na błocie pośniegowym już jest słaba a na mokrym to już masakra jak chinole.
Nawigacja
[#] Następna strona