Forum > Getz
Poszukiwane opony zimowe
Ozik89:
Jakie polecacie opony do "bzika" ? Opony ZIMOWE oczywiście :-)
Czy Debica Frigo HP 2 będą OK ?
https://wulkanista.pl/debica-frigo-hp2/
robaszek127:
Możesz brać spokojnie dębice widać nowy model i może poprawili trzymanie na mokrym. To popularna opona ale świetna na śniegu nie ma lepszej.
Ja bym bardziej proponował barumy też świetne bardziej uniwersalne.
Choć sam jeździłem getzem na bieżnikowanych niemieckich oponach kingmeiler i były dla mnie świetne. Teraz kupiłem już używki continentale za niewielka kaskę.
Polecam rozmiar 175/65r14 jeśli chodzi o 14. Idealne do getza choć i pewnie 165 dadzą radę.
Ozik89:
Mój rozmiar kół obecnych letnich - 165/65 R14
Rozumiem ze biorac 175 musze wymieniac felgi ? czy podejda ? I jezeli juz to czemu mialbym zamiast 165 brac 175 ? w sensie sa szersze wtedy ? lepsza przyczepnosc ? ;>
ELETomek:
No chyba dlatego, że kolega robaszek taki miał rozmiar. 175/65r14 będą nie tylko szersze ale i wyższe (większa średnica, większy obwód opony) Felg wymieniać nie trzeba bo jedne i drugie mają 14 cali.
Jeśli książka pisze, że mają być 165/65r14 to ja takie bym kupił.
robaszek127:
No nie wiem akurat 175/65r14 mam ja i fajnie jeżdżą. Ale też miałem zimówki z przodu 185/65r14 i też się jeździło. Jak się ma felgi 14cali wejdą różne rozmiary.
Getz jest dość ciężki i chyba lepiej dać szersze opony ale czy 165 są gorsze nie wiem. Jeśli cena jest taka sam bym brał szersze :-D .
Nawigacja
[#] Następna strona