Autor Wątek: Sonata NF 2.0 144km 2007 AIR BAG  (Przeczytany 3028 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sebbek

• HKP
  • **
Sonata NF 2.0 144km 2007 AIR BAG
« dnia: 26 Wrzesień 2019, 21:24:22 »
Cześć,
Od ostatniego czasu walczę z taśma AIR BAG. Stara niestety się rozpadła przy zdejmowaniu kierownicy... Złożyłem ją tak jak chyba było i po działała jeszcze krótki czas po czym przestała...  :cry: kupiłem drugą podłączyłem lecz też nie działa... Gdzies wyczytałem że może dlatego że jest z możliwością podłączenia kierownicy wielofunkcyjnej, ale klakson też nie działał  :-?  Tak więc kupiłem kolejną z tą samą ilością pinów... Myślę będzie działać... Niestety też nie działa, tak jak i klakson. Ktoś mi też powiedział żeby wziąć miernik i sprawdzić czy jest przepływ prądu... Więc jeden do kabla klaksonowego, a drugi do pinów od tyłu... Lecz tu też brak reakcji miernika. Czy jest to wina wszystkich 3 taśm? Czy może jakoś inaczej się je sprawdza? Czy może musi to być taka sama konkretną tasam z tym samym numerem pod kodem kreskowy? POMOCY  :cry

Offline ELETomek

• Giełda
Sonata NF 2.0 144km 2007 AIR BAG
« Odpowiedź #1 dnia: 30 Wrzesień 2019, 14:33:10 »
Masz trzy zwijacze to rozbierz jeden i zobacz jak to w środku wygląda. Moim zdaniem pierwszy zamontowałeś w zlej pozycji i taśma po jakimś czasie się złamała. Czy pozostałe też są uszkodzone to nie wiem ale jest to bardzo prawdopodobne.