Forum > S-Coupe / Coupe / Veloster
S-Coupe LS 93r. Przewody zapłonowe, olej, filtry i rozrząd
Tigersoft:
ojej, chcesz minerałem zabijać silnik ?
dzako:
poprzedni właściciel tez uzywał mineralnego ;/ więc nie wiem czy to ma teraz jakieś znaczenie czy będe uzywac innego ?
a dlaczego mam go tym zabijać <co?>
Tigersoft:
olej mineralny storuje się przy mocno wyeksploatowanych silnikach. Ma słabsze właściwości penetrujące i czyszczące a także jest gęstszy. Dlatego nadaje się do zużytych silników, gdzie powierzchnie współpracujące są już wyrobione i uszczelniacz dodatkowo zaklejone brudem, ten brud jest korzystny bo wypłukując go np półsyntetykiem mogły by nam zacząc cieknąć uszczelniacze silnika. Nie jest więc orzystnie zalewać minerała do niewyeksploatowanych silników. Ja np po zakupe zmieniłem z minerała na półsyntetyk, ale wykonałem wcześnniej remont kapitalny silnika :) No chyba że masz spory przebieg to spokojnie możesz lać minerała :) tak to wygląda w świetle mojej wiedzy :)
wachers:
ja jak kupowałem s-coupe to gość gadał że też jak z niemiec sciągnoł to byl lany mineral. a pozatym i tak sie lał mi olej z pokrywy klawiatury zobaczyłem to jak została kałuża pod samochodem i cały silnik był obrzyga....ny. wymieniłem uszczelke zaworów zalałem 15W/40 Mobil 1 SUPER M i nowy filtr jest jak narazie ok.
Może ktoś mi doradzić jaki filtr należy stosować bo ja mam podróbe Filtrona i czas już na wymiane oleju sie zbliża więc nie wiem jaki jest dobry filterek.
Tak nawiązując do początku wątka:
ile mniej więcej kosztuja uszczelniacze i pompa wody?
dzako:
pompa wody w granicach 100 zl jeśli dobrze pamiętam
jakie wszczelniacze ? ja kupiłem uszczelkę do miski olejowej za 16 zł i do kapy silnika za 15 zł :) filtr filtrona za 25 zł i mineralny olej tak juz wyżej pisałem za 50 zł , teraz tylko muszę mieć trochę wolnego żeby to powymieniać :) :roll:
a co do przebiegu to mam juz prawie 209 tys <rotfl> <pomocy> :o :evil: ale silniczek jest w jak dla mnie w dobrym stanie :D :)
Nawigacja
[#] Następna strona