Forum > S-Coupe / Coupe / Veloster
S-Coupe LS 93r. Przewody zapłonowe, olej, filtry i rozrząd
wachers:
Witam. To co napisał kolega WAT jest jak najbardziej prawdą, zapraszam do analizy mojego profilu dotyczącego zużycia paliwa przez Accenta z silnikiem 1,3 12V na przełomie kilku lat (aktualnie uzupełniany). Jeśli Wasze Accenciki drastycznie odbiegają od tych wartości lokując się w górnych strefach, trzeba by sprawdzić prawidłowość pracy sondy lambda i komunikatów jakie podaje do komputera. Pozdrawiam.
maspex:
Ważne pytania powiadasz??
1.kable najlepiej oryginalne
2. ja stosuje juz 2 rok valvoline maxlife polsyntetyk 10w40, nie narzekam
3. filtr oleju tylko markowy,mi pekl filtron,teraz uzywam manna , paliwa w sumie obojetne,powietrza tez jakis tani :P
4. wymiana w normalnym zakladzie kosztuje kolo 100zl,nie wiecej,bo tak duzo roboty to w scoupe niema,pamietaj,zeby przypomniec mechnikowi,zeby sprawdzil uszczelniacze i pompe wody,mi po pol roku od wymiany inny mechanik powiedzial,ze poci sie pompa i spod walka.....
[ Komentarz dodany przez: Jarek: 2008-09-12, 22:24 ]
Usunięcie cytatu
Cibor:
Mi jak robili remont silnika to pompa wylała mi się po tygodniu.... I trzeba było nową kupić.... Nowy pasek, lepsze naciągnięcie i pompa może paść.
1. Potwierdzam
2. LOTOS Mineralny 15W40
3.Nie wiem jaki mam wiem że działa, najdroższy w intercarsie.
4.Coś około 100 zależy skąd jesteś.
Pyros:
Przy wymianie rozrządu zalecana jest wymiana pompy wody bez dwóch zdań! Chyba,że ktoś lubi płacić 2 razy za to samo,to hulaj dusza.... :mrgreen:
dzako:
witam :)
a wiecie moze ile oleju wchodzi do silnika w scoupe ?
pozdrawiam :lol:
Nawigacja
[#] Następna strona