Forum > i30 PD
Wibracje silnika 1.4 MPI
darnow6839:
Ja też potwierdzam, że wibracje występują. Silnik G4LC przebieg około 80 tys. Najbardziej odczuwalne na postoju.
Postawiłem taką teorię, że jest to efekt poprzecznego ustawienia końcowego tłumika - ale nigdy tej hipotezy nie potwierdziłem :)
mayos:
--- Cytat: darnow6839 w 18 Sierpień 2023, 23:03:55 ---Postawiłem taką teorię, że jest to efekt poprzecznego ustawienia końcowego tłumika - ale nigdy tej hipotezy nie potwierdziłem
--- Koniec cytatu ---
Ciekawa teoria i chyba łatwa do sprawdzenia. Można by noga przytrzymać tłumik z tyłu albo z kanału jakoś.
Ja zrzuciłem pasek klinowy i nic się nie zmieniło.
Wymieniłem sprzęgło i też nic.
Pasowałoby rozrząd ale mi się już nie chce :)
sankra19:
Mam to samo. Zgłaszałem w ASO w Rzeszowie podczas przeglądu. Wibracje są ale nic z tym nie są w stanie zrobić. Jak sprawdzili Tuscon 1.6 GDI ma takie same, a nawet większe. -> tttm
mayos:
w osatnim czasie miałem okazję sprawdzić w dwóch innych autach. jeden to i30 2019 rok i miał to samo. A wczoraj nawet Kia Rio 1.4 2014 rok 109KM i też ma ten problem. Tzn wibracje silnika i wibracje na pedale sprzęgła przy około 2.2-2.4 tys obrotów. Zatem stwierdzam, że to jest problem koreańczyków. I na logikę. Samo sprzęgło, które mnie wkurza jak drga nie ma połączenia fizycznego ze skrzynią, jedynie idzie przewód hydrauliczny dość cienki od niego. Co za tym idzie mam taką teorię, że drgania z silnika przy tych obrotach przenoszą się na karoserię, grodź silnika, która może jest zrobiona z gównolitu. nie wiem. to może być wina źle zaprojektowanych poduszek, a może sam silnik ma jakąś wadę i za bardzo wibruje co się przenosi dalej przez źle dobrane poduszki silnika.
darnow6839:
Ostatecznie też bym się skłaniał do tej teorii, że to kwestia poduszek. Być może w tym zakresie obrotów silnik wpada w jakiś rezonans, którego nie tłumią poduszki. Drgania na pewno przenoszą się na budę - wystarczy lekko dotknąć panelu środkowego czy fotela pasażera .
Nawigacja