Forum > Matrix / ix20

[ix20] Awaria skrzyni biegów

<< < (2/2)

jacob4187:
Powiem tak - auto nie moje a rodziców, zdecydowały raz że koszty (używka za 400 zł) ale też i czas (w przypadku naprawy skrzyni byliby bez auta ponad 2 tygodnie). Auto przyjechało właśnie od mechanika z założoną używką i nowym sprzęgłem - na razie wszystko super, mam nadzieję że tak pozostanie. Może uda mi się rozebrać razem ze znajomym mechanikiem starą skrzynię, jestem bardzo ciekawy co mogło się stać. Jak będę wiedział - dam znać!

NonPhixion:
Obstawiam sparciały simmering, który zaczął puszczać olej. Wtedy zmniejszył się stan i zaczęły tryby w skrzyni pracować prawie na sucho, a w wyniku przegrzania materiał zaczął się zniekształcać/zacierać i skrzynia powiedziała do widzenia :-)

Dider:
Coś chyba jest w tych skrzyniach od 1,4 benzyna, bo ostatnio mnie facet zaczepił odnośnie spalania w silniku 1,6 (mam Venge, a on teraz kupił i był przerażony bo mu pali 9l, ale ma dopiero 500km przebiegu), i też wspominał starą Venge z silnikiem 1,4 którą miał i też przy przebiegu 80 tys. Zmieniał sprzęgło i jakiś uszczelniacz w skrzyni (jak to określił),  bo zaczęło kapac.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej