Forum > Atos / Atos Prime

Co ile wymiana rozrządu i świec? Jaki olej?

<< < (3/3)

kczech:
lej syntetyk tak dlugo jak Cie bedzie stac na niego a przejedzisz wiele innych aut

margo:
Ja swojego Atosa mam już 9 lat i od początku jezdżę na oleju syntetycznym a przejechane mam 210.000 km z tego 90.000 km na gazie.Olej zmieniam co 15.000 km,rozrząd po 90.000 km, swiece co 45.000 km i do tej pory nie miałem żadnej wiekszej awarii.Mam jeszcze orginalny akumulator i wydech.Autko sprawuje się bez zarzutu.

Karwass:
No no widzę, że nie tylko ja nastukałem tyle tych kilometrów:) Ja przejechałem swoim 228 tyś kilometrów i również jestem zadowolony z auta. Zawieszenie jeszcze oryginalne w lecie przewiduje wymianę. Na gazie również 90tyś przejechane bez przeglądów gazowych gdyż nie widzę takiej potrzeby. Na gazie chodzi lepiej niż na benzynie:)
Pozdrawiam

SUCHY:
Zastanawia mnie jak jest z wyciekami oleju z silnika mój ma niby 153 tys i widac na silniku wycieki a dokładnie pod aparatem zapłonowym i w okolicach pokrywy od paska rozrządu. pewnie ma wiecej przesmigane niż te 153tys. ale i tak fajne autko. :-)

lasak leszek:
witam wymień sobie uszczelkę na głowicy od wałka rozrządu koszt 80zł też to miałem

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej