Forum > ix35 EL

[ix35 EL] CB w naszych IX

<< < (3/4) > >>

balboa:
Dla zainteresowanych kwestią rodzaju anteny CB podrzucam temat, w którym się udzieliłem  :-)
http://www.hyundaiforum.pl/viewtopic.php?t=1370

dardum:
Założyłem Lafayette VENUS. Sprawuje się fajnie . w mieście muszę jednak wyłączyć DX bo SQ nie daje rady. Zasięg jest wtedy zadowalający jak na antenkę President florida. Tylko z taką mogę wjechać do garażu. Poza miastem zsięgi 5-8 km na autoSQ czyli dobrze. Porzednio był Uniden  ale poszedł do Pandy żoneczki. Co do zakłóceń od silnika to są w Venus prawie niesłyszalne. Polecam radyjko zwłaszcza że nic się nie pląta po samochodzie oprócz gruszki. Jedyna wada to brak autozałączenia po włączeniu silnika, trzeba o tym pamiętać.  Dariusz

balboa:
Jeśli można - w którym "miejscu" puściłeś kabel antenowy ?

dardum:
kabel do anteny idzie od strony bagażnika zawinięty od dołu za siłownik żeby nie lało do środka . Jak miałem puszczone powyżej siłownika klapy to w czasie deszczu trochę padało w środku

balboa:
... a czy w jakimś miejscu kabel nie jest przygnieciony z uwagi na wąskie "szpary" ? Od wewnątrz też jest to tak spasowane, że ciężko szpilkę wsadzić :)
Za to wyciszenie kabiny uważam jest extra, niektórzy nie mogą drzwi zamknąć przez to nadciśnienie podczas zamykania "ostatnich" drzwi....

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej