Forum > Getz

[Getz] Stuki kierownicy na postoju

<< < (2/3) > >>

MktR:
No i mechanik miał rację, podleciałem na stację i diagnosta sprawdził amortyzatory, zawieszenie całe z przodu i powiedział, że wszystko sztywne, żadnych luzów, nic i że przekładnia. Luz nie duży, w zaleznosci jak się ułoży. Na razie będę jeździł, będą wycieki czy coś nie tak z kierownicą/wspomaganiem to wtedy się pomyśli.

karolosoczek@interia.pl:
Cześć,

zobacz to: //www.youtube.com/watch?v=rxTcFnykutc

Pozdrawiam,

Karol

MktR:
Widziałem już taki materiał odnośnie tej gwiazdki w Hyundaiu, ale Getz raczej nie ma z tym problemu. U mnie magiel stuka, całe zawieszenie przetrzepane, amortyzatory i krzyżak. Stuka tylko na postoju, więc podczas jazdy nie czuję nic niepokojącego. Udało mi się znaleźć w razie czego używkę za 100 zł z rozbitego Getza z niedużym przebiegiem. Akurat przód był cały a magiel jeszcze na aucie, więc żadnych luzów przy kręceniu kierownicą czy wycieków nie zaobserwowaliśmy z mechanikiem. Zdecydowałem się na kupno, po zdjęciu też ładnie wygląda i na "sucho" też nie czuć luzów ani nie widać śladów by były jakieś wycieki. Za 100 zł zaryzykowałem, leży teraz sobie w razie gdyby moja oryginalna odmówiła całkowicie posłuszeństwa bo szkoda płacić za robociznę, wymianę płynu od wspomagania tylko po to by się przekonać albo tylko dlatego, że stuka na postoju.

robaszek127:
Jak już pisałem najpierw bym zaczął by mechanik dokręcił śrubę regulacyjną na maglownicy a nie wymieniał drugą. Zazwyczaj jest taka do regulacji luzów. Sam patrzyłem i jest ale czy od tego to nie wiem bo kiepski dostęp.

MktR:
Wiem ale była okazja za 100zł + drążki więc w razie W to żal było nie skorzystać. Co prawda 100zł byłoby w kieszeni ale gdyby faktycznie padła maglownica kiedyś to będzie ta. Nie wymieniam jej na razie. Z tą śrubą spróbuję jak będę kiedyś u mechanika, ale podobno jak czytałem gdzies tutaj na forum to z kluczem ciężko bo zaden nie pasuje.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej