Autor Wątek: Uszkodzona szyba przednia  (Przeczytany 2927 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline darekn15

• Giełda
Uszkodzona szyba przednia
« dnia: 24 Maj 2019, 15:27:48 »
Witam, niestety dzisiaj dostałem kamieniem w szybę przednią - skutek około 20 cm pęknięcie więc wymiana jest konieczna.

Pytanie jakie zamienniki polecacie a może oryginał?

2 pytanie - spotkał się ktoś z Was z procedurą wymiany szyby w NF-ce?
Chodzi mi o to co i jak zdjąć/odkręcić żeby nie połamać np plastikowych "nakładek" przy słupkach przednich czy elementów podszybia.  
Pytam, bo kiedyś w moim starym aucie (Nissan Almera)   również musiałem wymienić szybę przednia , no i panowie coś tam połamali  - na moje uwagi że co nieco zepsuli stwierdzili że to stare auto (fakt miało 15 lat) i plastiki są już kruche. Tyle że jak potem sie przyjrzałem  to po prostu można było je odkręcić po zdjęciu uszczelek drzwi a nie  podważać na "chama"  jak to zrobili.

Mam wykupione ubezpieczenie do szyb (PZU) więc będę zapewne robił we wskazanym przez nich warsztacie.

Offline waszek_rmc

• Giełda
« Odpowiedź #1 dnia: 24 Maj 2019, 21:40:43 »
Cytat: "darekn15"
Mam wykupione ubezpieczenie do szyb (PZU) więc będę zapewne robił we wskazanym przez nich warsztacie.

Zatem nie lic na oryginał, albo jakieś pole wyboru - chyba, że dogadasz się z wykonawcą.. Też w i40 miałem wymianę z PZU autoszyba, jakbym chciał originał, to tylko z AC (ale szkoda mi było zniżek). Plus taki, ze wszystkie czujniki nowe w szybie..

Offline darekn15

• Giełda
« Odpowiedź #2 dnia: 25 Maj 2019, 23:05:14 »
A jaki zamiennik Ci założyli?

Offline waszek_rmc

• Giełda
« Odpowiedź #3 dnia: 26 Maj 2019, 08:03:35 »
Już nie pamietam nazwy, a auta już nie mam... generalnie nie była to jakaś górna półka. Ale wszystko działało. Efekt nowej szyby w aucie nie do opisania :)