Forum > Matrix / ix20
opony całoroczne
endriu:
Co myślicie o oponach wielosezonowych firmy Firestone do naszych autek .
robaszek127:
Jak się mało jeździ to takie oponki uniwersalne są dobrym kompromisem sla użytkownika bo odpada zakup zimówek, montażu czy też zakupu felg.
Inaczej jak się jeździ więcej to już oszczędność się zmniejsza a nawet to nieopłacalne. Po prostu oponkę będziemy zdzierać latem, wiosną i jesienią przez to szybciej się zużyje a i zimą będzie to gorzej trzymać.
i nie ważne jaka firma, choć niektóre mają pochlebne opinie ale i cena spora.
Skalpel:
--- Cytat: "endriu" ---Co myślicie o oponach wielosezonowych firmy Firestone do naszych autek .
--- Koniec cytatu ---
A co to ten firestone ? Jakiś chiński szmelc ?
W przypadku opon całorocznych NIEWARTO.
Jeżdzę na całorocznych (Goodyear vector4season gen 2) i szczerze polecam ! Szczególnie dl aludzi, którzy preferują normalny styl jazdy.
Przyczepność na śniegu REWELACYJNA (po prostu nie miałem lepszej zimówki niż te całoroczne :) ).
Na suchym i ciepłym wychodzi zimowa baza opony, ale ja jeżdżę baaardzo szybko i agresywnie, więc przy normalnym użytkowaniu jest to nieodczuwalne.
Wracając do Firestone.. będziesz żałował... przy oponach całorocznych naprawdę potrzeba budżetu, wiedzy, technologi, żeby to grało....
Pozdrawiam ! :)
endriu:
Jeszcze nie kupiłem a co się tyczy to nie są chińskie tylko made in italy i Firestone wchodzi w skład Brigdstone .
kri$:
Kumpel ma w Citroenie 4 picasso Micheliny, i sobie bardzo chwali, już 2 sezon (przejechał do Portugalii latem, kilka tysięcy kilometrów). Brat w renówce ma Vredestein i jest OK.
Nawigacja
[#] Następna strona