Autor Wątek: Smierc Accenta  (Przeczytany 7065 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

kml

• Gość
Smierc Accenta
« Odpowiedź #15 dnia: 07 Październik 2008, 07:57:36 »
Cytat: "e-gen"
są dziury i dziury, nie każda perforacja wpływa na sztywność

Ale przyznaj, że tamta dziura robiła wrażenie ;-)

grzechu1984

• Gość
Smierc Accenta
« Odpowiedź #16 dnia: 19 Październik 2009, 18:38:08 »
Witam , w moim accencie jest właśnie w tym miejscu dziura wielkosci moze 5 cm , ( po oczyszczeniu rdzy ) ile mniej więcej kosztuje takie wspawanie blachy ??

kml

• Gość
Smierc Accenta
« Odpowiedź #17 dnia: 19 Październik 2009, 18:42:49 »
Cytat: "grzechu1984"
Witam , w moim accencie jest właśnie w tym miejscu dziura wielkosci moze 5 cm , ( po oczyszczeniu rdzy ) ile mniej więcej kosztuje takie wspawanie blachy ??

Mniej więcej tyle ile jestes skłonny za to zapłacić. Jedź do kilku blacharzy to będziesz wiedział. O ile mi wiadomo to nikt na forum nie ma magincznej kuli żeby prognozować koszty naprawy a zwłaszcza blacharki.

grzechu1984

• Gość
Smierc Accenta
« Odpowiedź #18 dnia: 19 Październik 2009, 18:52:34 »
dzięki za rade, tak zrobie jak tylko znajde czas czyli za około tydzień , jak na razie nie mam kasy na nowy samochód, moj accent ma silnik w dobrym stanie , tak samo inne klamoty są ok jak narazie także chciałbym go uratować, zakonserować nadkola i założyć plastikowe , pojeździć ze 2 lata . myślę ze moge daćtak do 1000 zł max !

kml

• Gość
Smierc Accenta
« Odpowiedź #19 dnia: 19 Październik 2009, 18:56:28 »
grzechu1984, jeżeli reszta jest ok to warto to DOBRZE zrobić a potem BARDZO DOKŁADNIE zabezpieczyć przed zimą, założyć nadkola a na sam koniec zrobić konserwacje całej podłogi. Ja polecam to co mam u siebie czyli rust check ponieważ jest to proste i nieinwazyjne dla samochodu.

grzechu1984

• Gość
Smierc Accenta
« Odpowiedź #20 dnia: 19 Październik 2009, 22:29:51 »
Właśnie rozbebeszyłem swojego hultaja ( tył , bagażnik + tapicerka + tylne siedzenia ) , wszędzie mokro , kurcze woda podczas deszczu wlewala sie spod tapicerki pod siedzenia itp:| jutro zaczynam susze nie wnętrza . Z tym otworem to dałem sie ładnie zrobić w balona , stary a głupi :D jak go kupowałem to nie pomyslalem zeby zagladnac za ten metalowy profil , a ponadto schowane to jest za tapicerka , a od strony nadkola nie bylo tego widac :| a koleś cwaniak dał na kolo zapasowe pojemnik wody dystylowanej lekko odkrecony co kapało , heh i tak zaliczyłem wtope, no ale uczymy się na błędach , KML gdzie ty robiles tego rust check i ile płaciłeś??

kml

• Gość
Smierc Accenta
« Odpowiedź #21 dnia: 20 Październik 2009, 06:36:19 »
Cytat: "grzechu1984"
KML gdzie ty robiles tego rust check i ile płaciłeś??

Wpisz w google to Ci wyskoczy główna strona i tam masz namiary. W zalezności od miejsa ceny są różne ale w wAw ja płaciłem ze dwa lata temu ok 350 PLN OIDP więc musisz sprawdzic ile to bedzie w Twoich okolicach.

Fajnego .I. trafiłeś.... :(

grzechu1984

• Gość
Smierc Accenta
« Odpowiedź #22 dnia: 20 Październik 2009, 23:39:50 »
A ile trwa taka konserwacja ??

kml

• Gość
Smierc Accenta
« Odpowiedź #23 dnia: 22 Październik 2009, 17:43:52 »
grzechu1984, dzień tj: od 8 do 16 tak zazwyczaj

grzechu1984

• Gość
Smierc Accenta
« Odpowiedź #24 dnia: 24 Październik 2009, 11:25:39 »
Pamiętacie jak sie nazywał środek konserwacyjny zamkniete profile który można było wstrzykiwać strzykawką ??
Niestety złapała mnie grypa i ledwo żyje , może za jakiś czas wezme się za konserwacje :) jak narazie mam rozbebeszony tył i tylną kanape , wszystko umyte i osuszone .
A no i mam jeszcze jedno pytanie na nadkolu w 2 miejscach mam rdze ( w miejscu schodzenia sie blachy , jak w waszym przypadku blacharz to naprawiał , oczywiście jeśli taki problem wystąpił .
ps : rdza jest w okolicy montowania amortyzatora czyli na górze :( ( na złączu )

kml

• Gość
Smierc Accenta
« Odpowiedź #25 dnia: 24 Październik 2009, 17:32:53 »
grzechu1984, takich środków jest bardzo dużo. Wejdź na stronę APP i sobie rzuć okiem to Ci nieco rozjasni w temacie :)