Forum > Santa Fe SM

[Santa Fe SM] Dziwne buczenie po włączeniu zapłonu

<< < (2/4) > >>

stolek6:
Pompa cr jest pod maska, ta na zbiorniku to zwykla popma paliwa. Zlokalizuj najpierw skad pochodzi ten dzwiek

Noger:
Witam.

Buczy spod maski, tak jakby przy prawym kielichu. Po przekręceniu kluczyka zawsze było słychać jakąś pompe, przynajmniej tak mi się wydaje, która jednak po chwili zawsze się wyłączała. A teraz doszło dodatkowe buczenie i ewidentnie dochodzi spod maski i właśnie z prawej strony. W kabinie słychać to wyraźnie.

stolek6:
To chwilowe buczenie przy zaplonie to pompa paliwa na zbiorniku i tu jest ok. Jak pompa cr zaczyna sie odzywac to lepiej nie czekaj i podjedz do magika bo to cholernie drogi element. Ale najpierw moze wymien filtr paliwa , jesli nie wymieniales nie zaszkodzi a moze pomoze. Wymiana dziecinnie prosta i nic tam nie trzeba oodpowietrzac. Poprostu wymieniasz a dostep do niego jest tez super.

?wider33:
Niedawno nabyłem Getz-a z silnikiem 1.3 z 2002 roku. W kilka dni po zakupie odkryłem właśnie pompko podobny dźwięk jak przy przekręceniu zapłonu, który wiem ze powinien być i gorzej jak go nie ma, ale pierwszy raz spotkałem się z ciągłym takim dźwiękiem. Jest coś jeszcze i tak się zastanawiam czy przypadkiem nie ma to nic wspólnego ponieważ na 2 i 3 biegu na małych obrotach tak do 2000 2200 potrafi szarpać i nawet strzelić z kolektora ssącego!?? podejrzewam coś z mieszanka. Od ostatniego postu minęło kilka miesięcy może ktoś kto spotkał się z tym problemem napisze coś jeszcze, może jakieś wskazówki podpowiedzi. Pozdrawiam

outdoor5:
Witam, ponad rok zajęło mi zabranie się za temat. Pompka paliwa bardzo trudna do dostania na rynku wtórnym - bardzo mało części do 125KM, mi jakoś się udało. Nadmienię że zapłaciłem za pompkę używaną, lecz oryginalną (Bosh) 100zł. W hurtowniach taka sama około 700zł,  Denso około 2000zł !!! Za tą stówkę dostałem pompkę w całym opakowaniu, czyli z przewodami i w tej otulinie. Wymiana rzeczywiście prosta. Teraz mam ciszę do której się ciężko przyzwyczaić ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej