Autor Wątek: Klimatyzacja manualna, a climatronic ?  (Przeczytany 5023 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Brutusborsukles

• HKP
  • **
Klimatyzacja manualna, a climatronic ?
« dnia: 03 Maj 2019, 23:20:46 »
1) Witam. Potrzebuję pewną informację, czy w klimatyzacji manualnej (w ogóle w nawiewie) podczas przełączania na zimno - ciepło - klapki działają na takiej samej zasadzie jak w climatronicu - czyli są sterowane silniczkiem, czy to odbywa się "ręcznie" przez pokrętło i siłę ręki  ;-)

2) Jest możliwe, że TUCSON 10 letni ma 95 000 km przebiegu ? Ksiazka serwisowa jest od poczatku przez jeden ASO w Monachium i srednio 9 000 km rocznie, TUV podobnie.
Czy to po prostu mistyfikacja ?

Jak poznac najprędzej, o przebiegu auta ? Srodek zadbany, nie przetarty. Na co zwrócić uwagę przed kupnem 2.0 141 KM PB ?

SERDECZNIE WAS POZDRAWIAM. Tadziu

Offline vanhelsing

• Giełda
« Odpowiedź #1 dnia: 04 Maj 2019, 09:31:49 »
Ad.1.Klimatyzacje manualne są sterowane poprzez pokrętła i cięgna. Elektronicznie tylko załączasz taką klimę,włączasz kompresor a sterujesz ręcznie.
Ad.2. Praktycznie niemożliwe,ale...nigdy nie wiadomo. Podobno też są tacy co wygrali w totka :lol:Może dziadek Helmut tylko siedział i se na auto patrzył  :mrgreen:  
Jak masz książkę serwisową to sprawdź czy na pewno od tego auta. Potem znajdź na pieczątce serwisu albo w sieci telefon i zadzwoń i poproś o potwierdzenie przeglądów i przebiegu. Ja tak zawsze robię i to działa. Jak nie szprechasz po niemiecku to znajdź w swojej okolicy tłumacza,zapłać 50zł za to że pogada za ciebie i będziesz wszystko wiedział.

Offline Brutusborsukles

• HKP
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 05 Maj 2019, 06:56:10 »
dziekuje. MISJA WYKONANA.

Auto rzeczywiscie ma tyle przebiegu, potwierdzone KS i tel. do Hyundai w miescie gdzie go serwisował. SILNIK IGLA.
W serwisie powiedziano mi, ze rzeczywiscie rocznik uzytkownika tego auta to 45 :)

Martwi mnie tylko 2 sprawa.
Drzwi byly lakierowane (wiedzialem bo sprawdzalem czujnikiem i lakierowany byl jeszcze 1 element. Ten 1 element niczym sie nie rozni od pozostalego koloru, natomiast drzwi maj ą odcien ewidentnie ciemniejszy - warstwa lakieru to 200 mikronow.

W jezdzie  nie przeszkadza, ale w estetyce juz tak. Malowac drzwi od nowa, polerowac ? Mial ktos z Was tak ?

Offline Piotrek79

• Giełda
« Odpowiedź #3 dnia: 05 Maj 2019, 07:46:49 »
Wszystko zależy jak bardzo się to różni. Jak minimalnie to bym nie ruszał.
I tak zawsze będziesz miał tam grubsza warstwę.
Ja bym jeździł i się cieszył z takiego samochodu.

Offline vanhelsing

• Giełda
« Odpowiedź #4 dnia: 05 Maj 2019, 13:38:34 »
Ja bym jeszcze Brutus na Twoim miejscu serio zagrał w tego Totka :mrgreen:  A drzwi na razie raczej zostaw. Na spokojnie możesz się rozejrzeć w swojej okolicy za autem do rozbiórki o tym samym kodzie koloru. Wymontujesz drzwi i wstawisz do swojego. Proste i będzie pewne, że kolor zgodny.

Offline seboc

• Giełda
« Odpowiedź #5 dnia: 09 Czerwiec 2019, 19:20:22 »
"Jest możliwe, że TUCSON 10 letni ma 95 000 km przebiegu ?"

Mozliwe. Moj Tucson po wyprowadzce do Monachium nie robil wiecej.
Nowe auto tez.
Samochod jest urlopowo-weekendowy u mnie.
Do pracy dojezdzam pociagiem i metrem, bo jest taniej i szybciej.
W Monachium w miescie samochod to przedmiot niewygody.
Moje auto 1,5 roku od zakupu ma 15 tys. przebiegu, diesel w dodatku.