Autor Wątek: Podgrzewanie Tylnych siedzeń  (Przeczytany 5344 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline matej6159

• HKP
  • **
Podgrzewanie Tylnych siedzeń
« dnia: 02 Maj 2019, 21:26:53 »
Witam serdecznie nie dawno zakupiłem ix35 przesiadłem się z hyundai coupe i po zakupie okazało się ze nie działa podgrzewanie tylnej kanapy dzisiaj miałem chwile wolnego czasu i wszystko posprawdzałem podniosłem tylna kanapę i okazało się ze w kanapie są dwie wtyczki a pod siedzeniem wychodzi z podłogi tylko jedna po podłączeniu lewej do tej jednej zaczęła grzać lewa storna natomiast nie wiem gdzie podłączyć prawa stronę  bo z podłogi z prawej strony nie wystaje żadne przewód i a jest za krótki żeby go gdziekolwiek wpiąć i teraz moje pytanko czy dwa siedzenia są wpięte w ten jeden przewód jakimś rozgałęźnikiem tzn z tego jednego przewodu podłącza się dwie strony grzania?

Pozdrawiam

Offline beam_beer

• Giełda
Re: Podgrzewanie Tylnych siedzeń
« Odpowiedź #1 dnia: 03 Maj 2019, 19:26:57 »
Cytat: "matej6159"
teraz moje pytanko czy dwa siedzenia są wpięte w ten jeden przewód jakimś rozgałęźnikiem tzn z tego jednego przewodu podłącza się dwie strony grzania?

Pozdrawiam

Jak nie zapomnę, to jutro sprawdzę, jak to u mnie wygląda. I napiszę ofc.

Offline matej6159

• HKP
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 03 Maj 2019, 21:29:55 »
Ok będę wdzięczny bo nigdzie nic nie mogę znaleźć jakbyś mógł porobić fotki to też będę wdzięczny

Offline beam_beer

• Giełda
« Odpowiedź #3 dnia: 04 Maj 2019, 20:36:47 »
Dobra, zapomniałem, jutro też jest dzień...

Offline matej6159

• HKP
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 04 Maj 2019, 22:09:48 »
Spoko loko

Offline matej6159

• HKP
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 08 Maj 2019, 21:44:08 »
Widzę że nikt nie pomoże. No trudno dzięki za chęci

Offline matej6159

• HKP
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: 08 Maj 2019, 23:33:29 »
To widziałem tylko dalej nie wiem jak podłączony jest tył post jest bardziej skierowany do przednich siedzeń zresztą widać na schematach i tylne podgrzewanie ale dalej nie wiem czy są osobne kable na każdą stronę czy jeden na dwie

Offline beam_beer

• Giełda
« Odpowiedź #8 dnia: 09 Maj 2019, 16:43:00 »
SORY za opóźnienie. Miałem pilny wyjazd.

Tak więc:
Wychodzą 2 kabelki z podłogi, tak mniej więcej centralnie, gdzie masz środek du*** na siedzisku. Patrząc od przodu samochodu ten z prawej biegnie w jednym peszlu/izolacji z kabelkiem od czujnika paliwa w baku. Rozgałęziają się pod okrągłą materiałową klapką. Ten z lewej idzie sam. Zdjęcia mogę porobić, ale nie wiem, co tam z nich więcej wyczytasz.[/quote]

EDIT:

Ten z lewej (patrzymy cały czas od przodu) wychodzi spod plastikowej osłony progu.

Offline matej6159

• HKP
  • **
« Odpowiedź #9 dnia: 12 Maj 2019, 12:30:04 »
Dzięki wielkie za pomoc  ;-)