Forum > Getz

[Getz] Przewody hamulcowe (bez ABS)

<< < (2/2)

Hants:
O ile nie mieszkasz w Stanach*... To chyba trochę z nas żartujesz.

Kup sobie wiązkę miedzi (5/16 cala, OIDP) parę łaczników, maszynkę do cięcia za 5 zł, zestaw do kielichowania za 20zł i poprowadź sobie te rurki jak Ci się rzewnie podoba

------
*W USA jest to niedozwolone

deathclaw:
Nie mialem zamiaru zartowac... Zwyczajnie siegam opinii od bardziej doswiadczonych ode mnie.

Dzieki za pomoc

robaszek127:
Co widzę na alledrogo do wersji z abs wszystkie przewody gotowe to 120zł z wysyłką. Same rurki 10m plus 10 końcówek 68zł i jak dla mnie raczej nie opłaca się kupować maszynek do zakańczania jak te przewody przeżyją samochód.
Fabrycznie choć fajne, mocne metalowe nie dają się zarobić a trzeba wymienić.
Dobrze też, jest kupić klucz do cylinderków taki nacinany. Pomoże odkręcić końcówki.

Hants:
Maszynkę do kielichowania i umiejętność posługiwania się nią, zawsze będziesz mógł użyć np w Seacie ;)

deathclaw, To oczywiście Twoje auto i pieniądze, według mnie znacznie prościej jest na spokojnie wymienić nawet dłuższe kawałki rurek. Nie jest to żadne druciarstwo: takie połączenia spokojnie wytrzymują lata. A z tymi juz dociętymi rurkami z Allegro może byc podobnie jak z nieoryginalnymi wydechami - tu coś pod złym kątem, pół cm krótsze (albo dłuższe), wiekszak w innym miejscu - i będzie problem, bo kupisz coś, czego nie będziesz potrafił sam zmodyfikować w żaden sposób.

Tak dla ułatwienia, żebyś wiedział jak prosta jest ta operacja:

//www.youtube.com/watch?v=vRGn9MjQnGY

A tp ze Stanów, jak się obrabia stalowe rurki.

//www.youtube.com/watch?v=AP3z_Qg_6-o
//www.youtube.com/watch?v=bqyoTWFZ5K4

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej