Forum > Getz

[Getz] Przewody hamulcowe (bez ABS)

(1/2) > >>

deathclaw:
Cześć,

Mam zamiar wymienić przewody hamulcowe w moim Getzie (bez ABS). Niestety mam problem z ich doborem. Na aukcjach i sklepach internetowych sprzedają komplety ale tylko dla Getzów z ABS i tu się obawiam, że nie będą one pasowały do mnie bo okaże się niektóre przewody będą za krótkie/długie. Ma ktoś z Was może schemat jak biegną przewody w układzie z ABS? Do tej pory udało mi się znaleźć tylko bez ABS: http://hyundai.epcdata.ru/getz/18838/chassis/truboprovodi_gidroprivoda_tormozov-58587/

Pytałem również w ASO o długości przewodów itp. itd. ale oni dysponują tylko i wyłącznie numerami katalogowymi i nie mają więcej informacji.

Czy jest mi ktoś w stanie coś doradzić czy ostatecznie muszę wytargać stare przewody, pomierzyć i dopiero zamówić nowe? :)

Pozdrawiam

robaszek127:
Wszystkie będziesz wymieniał? Przecież najczęściej padają tylko te krótkie idące do kół. Sam wymieniałem tylko jeden w tylnym kole bo nie chciał się odkręcić.
A najprościej bez łaski odkręcasz stary i w sklepie mają przewody różnych długości gotowe. A i niektóre mają zakówarki i dorobią miedziane na miejscu.  Miedziane lekko się wygina i spokojnie można je dostosować.

deathclaw:
Z tyłu swoją drogą ale byłem wczoraj pod autem, zeżarte są do 3/4 długości auta dlatego wole wymienić wszystkie :)

Hants:
Tak tylko w kwestii formalnej - pytasz o węże, czy o rurki?

deathclaw:
Głównie o rurki.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej